Șerban Nicolae, candidatul PSD la șefia Senatului

Marţi, 25 Februarie 2020
137
Grupul senatorial PSD l-a desemnat, marți, prin vot, pe Șerban Nicolae pentru a candida la șefia Senatului, relatează Agerpres. În favoarea acestei propuneri au votat 35 de social-democrați, iar 26 au fost împotrivă, a precizat senatorul PSD Florian Bodog.

Alegerile la grup s-au desfășurat în două tururi de scrutin. În primul tur au candidat Șerban Nicolae, Titus Corlățean și Radu Ștefan Oprea, iar primii clasați pentru turul doi au fost Șerban Nicolae și Radu Ștefan Oprea.

Comitetul liderilor grupurilor politice din Senat a decis luni ca noul președinte al Camerei superioare a Legislativului să fie ales în ședința plenului de miercuri.

Pe 2 februarie, la începutul sesiunii, Teodor Meleșcanu a demisionat de la șefia Senatului după ce CCR a decis, pe 22 ianuarie, că alegerea sa este neconstituțională. La începutul sesiunii, după demisia lui Meleșcanu, PSD a anunțat că îl susține pe Titus Corlățean pentru a prelua atribuțiile de președinte al Senatului, PNL - pe Alina Gorghiu, iar USR - pe Vlad Alexandrescu. În prezent, Corlățean este vicepreședintele Senatului care îndeplinește temporar atribuțiile de președinte al Camerei superioare a Parlamentului.

Pagina a fost generata in 0.2383 secunde