Senatul a respins propunerea legislativă privind trecerea STS în subordinea MAI

99
Senatul a respins propunerea legislativă privind trecerea STS în subordinea MAI - senat3-1429170556.jpg

Articole de la același autor

Plenul Senatului a respins propunerea de lege privind trecerea Serviciului de Telecomunicații Speciale în subordinea Ministerului Administrației și Internelor. 


Deși raportul de respingere întocmit, în 24 martie, de Comisia pentru apărare a Senatului nu a fost adoptat de către plenul Camerei superioare, întrunind 77 de voturi pentru, trei voturi împotrivă și trei abțineri, nici propunerea de lege nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată. 


Astfel, Senatul a respins, în calitate de Cameră decizională, cu patru voturi pentru, 79 împotrivă și o abținere, propunerea de lege referitoare la modificarea Legii 92/1996 privind organizarea și funcționarea Serviciului de Telecomunicații Speciale, a OUG 30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Interne, precum și a altor acte normative. 


Propunerea legislativă prevede că STS se reorganizează ca Departament de Telecomunicații Speciale, structură cu personalitate juridică, în subordinea MAI, condusă de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat, numiți și eliberați din funcție prin decizie a prim-ministrului. Potrivit actului normativ, MAI ar fi preluat de la STS atât patrimoniul, bugetul, cât și personalul și posturile aferente. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3488 secunde