Senatorul Ștefan Mihu: "Ziua Armatei Române este o zi a demnității naționale"

264
Senatorul Ștefan Mihu:

Articole de la același autor

Senatorul Ștefan Mihu, de la PSD Constanța, a prezentat, în ultima ședință a Senatului, o declarație politică cu prilejul Zilei Armatei Române care are loc, în fiecare an, la data de 25 octombrie. În acest context, parlamentarul a amintit importanța și contribuțiile majore ale Armatei în spațiul NATO și UE.

"Ziua Armatei Române este o zi a demnității naționale, semnificând recunoștința întregii țări adresată soldaților și ofițerilor Armatei Române și, în egală măsură, rezerviștilor și veteranilor de război, alături de familiile lor, care nu au precupețit, de multe ori, sacrificiul suprem pentru apărarea integrității, independenței și suveranității naționale.

Începând cu admiterea istorică a țării noastre în Alianța Nord-Atlantică (29 martie 2004) și UE (1 ianuarie 2007), Armata Română, alături de Jandarmeria Română și de Poliția Română, își aduce o contribuție importantă la securitatea și apărarea spațiului european și euro-atlantic, pe multe teatre de operațiuni ale lumii și respectându-și, în acest fel, angajamentele asumate la nivel NATO și UE, în acord cu valorile și principiile comunității europene și euro-atlantice. Este suficient, cred, să amintim, succint, contribuția adusă de Forțele noastre armate, de Jandarmeria și Poliția Română pe teatre de operațiuni, precum Kosovo (prin UNMIK), în Irak (prin EU Police Force) sau în Afganistan (prin ISAF)", a spus senatorul Mihu.

Totodată, el a subliniat în declarația sa interesul permanent al Parlamentului de a investi în programele pentru înzestrarea și modernizarea Armatei Române.

"Odată cu admiterea în NATO și UE, Armata Română a cunoscut un proces continuu de restructurare și modernizare, incluzând, în multe cazuri, achiziționarea în regim de off-set, de echipament militar, demers destinat să conducă la revigorarea industriei noastre militare, multă vreme neglijată sau minimalizată de unii dintre liderii noștri politici.

Țara noastră a înțeles, totodată, să-și respecte angajamentele internaționale în domeniu și, începând cu 2017, alocă, în fiecare an, printr-o decizie istorică a Parlamentului României, 2% din Produsul Intern Brut, necesităților noastre în sfera Apărării", a mai spus senatorul constănțean Ștefan Mihu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6875 secunde