Senatorul Ștefan Mihu cere lămuriri premierului: Care este viitorul agriculturii?

422
Senatorul Ștefan Mihu cere lămuriri premierului: Care este viitorul agriculturii? - senatormihustefan-1575409489.jpg

Articole de la același autor

La începutul acestei săptămâni, în ședința Senatului, parlamentarul  constănțean Ștefan Mihu a adresat o interpelare premierului Ludovic Orban și ministrului Agriculturii, Nechita-Adrian Oros. Senatorul aduce în discuție situația Casei de Comerț Agroalimentar Unirea, precum și importanța acestui mecanism comercial pentru valorificarea agriculturii naționale. 
"După cum este cunoscut, ați exprimat recent îndoieli în mass-media în legătură cu perspectivele Casei de Comerț cu produse agroalimentare Unirea, adică, în ceea ce privește existența, în continuare, a unui lanț de produse alimentare românești, menit să încurajeze și să sprijine micii producători agricoli din țara noastră. În mod evident, pretextele invocate - «vremea gostaturilor a trecut» sau pretinsa lipsă de «impact economic și social» a inițiativei fostului guvern social-democrat - seamănă mai mult a răfuială de natură politicianistă, făcută pe seama și în detrimentul producătorilor agricoli autohtoni, decât a concepție sau viziune coerentă menită să susțină agricultura din țara noastră", a spus senatorul Ștefan Mihu. 
Printre altele, acesta a spus că o asemenea abordare este în egală măsură anti-națională și falimentară pentru viitorul agriculturii românești. 


"Apreciez că o asemenea abordare, în egală măsură anti-națională și falimentară pentru viitorul agriculturii românești, impune - cel puțin din respect pentru Parlamentul României și opinia publică românească - argumente mult mai consistente și mai coerente decât niște simple declarații rostogolite în spațiul public. Aceasta, cu atât mai mult, cu cât alegațiile menționate au fost urmate de perturbări imediate și blocaje cât se poate de concrete în aprovizionarea și funcționarea lanțului de magazine Unirea, deja constituite, cu obiectivul clar al falimentării acestora, atât prin suspendarea fondurilor alocate de fostul guvern, cât și prin ordonarea unui control al gestiunii lor din partea Corpului de Control al Guvernului! Bineînțeles că orice guvern poate efectua oricât de multe controale dorește în orice sector economic sau social, atunci când și acolo unde există motive rezonabile și pertinente să întreprindă un asemenea demers, cu condiția - subînțeleasă, de altfel, din perspectiva bunului simț - a prezentării unor argumente pertinente, inclusiv de natură economică, care să însoțească o asemenea măsură", a mai spus parlamentarul constănțean Ștefan Mihu. 


La finalul interpelării, el a cerut prim-ministrului și ministrului Agriculturii să precizeze care este viziunea lor privind viitorul agriculturii românești


și, mai ales, a măsurilor avute în vedere pentru încurajarea și susținerea producătorilor autohtoni, inclusiv, atunci când este adusă în discuție existența lanțului de magazine cu produse agro-alimentare Unirea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0565 secunde