Senatorul Ștefan Mihu: "Aeroportul Kogălniceanu va beneficia de investiții în modernizare"

599
Senatorul Ștefan Mihu:

Articole de la același autor

Senatorul constănțean, Ștefan Mihu, vicepreședinte în Comisia pentru buget-finanțe a anunțat, ieri, că proiectul de buget pe 2019 al Ministerului Transporturilor a fost avizat pozitiv în comisiile de specialitate reunite. Lista principalelor proiecte cuprinde obiective pentru CFR Infrastructură, transportul aerian, cel naval dar și programe de reabilitare și construcție drumuri.

În plus, printre altele, fondurile alocate cuprind și obiective existente în județul Constanța.


"Sumele propuse pentru reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii și transportului în județul nostru sunt pe excedent iar proiectele sunt finanțate exclusiv de la bugetul de stat sau din fonduri externe nerambursabile. Aș vrea să precizez că prioritățile strategice ale Ministerului Transporturilor pentru județul nostru sunt focalizate pe reabilitarea liniei CF București-Constanța dar și lucrări de reparații și modernizare a podului peste Dunăre. Și Aeroportul Internațional Mihai Kogalniceanu va beneficia de investiții în modernizare și reabilitare. Pentru creșterea competivității și sporirea activităților operate în Portul Constanța și pe Canalele Navigabile au fost, de asemenea, alocate fonduri ce vor fi folosite la modernizarea celor două obiective", a spus senatorul Ștefan Mihu, de la PSD Constanța. 
 

Nu în ultimul rând, a mai adăugat parlamentarul, resurse financiare vor fi alocate în direcția modernizării și dezvoltării rețelei de drumuri în județul Constanța, inclusiv prin construcția de variante de ocolire, la Techirghiol de exemplu, care va fluidiza mult traficul rutier către sudul județului. Printre proiectele incluse în bugetul din acest an se regăsesc de asemenea reabilitarea Podului de la Agigea și implementarea nodului rutier de la Cumpăna ce va face legatura cu autostrada A4. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4745 secunde