Senatorul Remus Negoi, de la USR: „Nu vrem să lăsăm pădurea Comorova în ghearele defrişatorilor”

1542
Senatorul Remus Negoi, de la USR: „Nu vrem să lăsăm pădurea Comorova în ghearele defrişatorilor” - fondnegoicomorova-1614973391.jpg

Articole de la același autor

Problema pădurii Comorova este una extrem de delicată. Există mai mulţi investitori care au obţinut autorizaţii de construcţie a unor blocuri, parcări sau restaurante pe teritoriul pădurii, astfel că cei din USR-PLUS Constanţa au hotărât să ia atitudine.

Senatorul constănțean Remus Negoi, de la USR, are încredere că legea poate fi schimbată în sensul în care investitorii să nu mai aibă dreptul de construcţie a unor clădiri pe teritoriul pădurii Comorova.

În momentul de faţă, cei care vor să investească în construcţii pe acel teritoriu au dreptul de a face acest lucru, conform PUZ-ului existent.

Nu vrem să lăsăm pădurea Comorova în ghearele defrişatorilor. Îmi voi face un obicei de a prezenta în plenul Senatului teme locale fierbinţi ale judeţului Constanţa care au un impact naţional. Pădurea Comorova din staţiunea Olimp a fost înfiinţată pe vremea regelui Carol I în perioada 1890-1900, având la momentul acela o suprafaţă de 800 de hectare. În 1998 a început dezastrul. Guvernul de atunci emitea o hotărâre prin care aproba crearea unui parc municipal pe suprafaţa pădurii Comorova”, a declarat pentru „Cuget Liber”, senatorul Remus Negoi.

Remus Negoi a explicat faptul că fostul primar al Mangaliei, Zanfir Iorguş, a aprobat un PUZ în anul 2004 prin care pădurea Comorova a devenit teritoriu al oraşului Mangalia.

„În 2004, fostul primar al municipiului Mangalia aproba un PUZ prin care intravilanul Mangaliei se extindea şi peste Comorova, punând baza unor defrişări în urma cărora investitorii să poată construi. Acest lucru a atras atenţia Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Bucureşti, care a cerut Agenţiei de Protecţie a Mediului Constanţa să nu emită acord de mediu pentru construcţii în pădurea Comorova, însă fără niciun rezultat. În acest moment, răul s-a produs. Există un cartier deja construit în aria pădurii Comorova. Ţine de noi toţi în general, de autorităţile de mediu în special să oprim masacrarea unei păduri seculare încărcate de istorie. Sub nicio formă nu trebuie să permitem defrişarea pregătită acum pentru 2,5 hectare din pădurea Comorova care vor fi tăiate pentru un complex imobiliar”, a explicat Remus Negoi.

Mai nou, pe lângă hotel, restaurant şi parcări, în pădurea Comorova ar urma să se amenajeze curţi şi grădini, ceea ce în opinia lui Remus Negoi este inadmisibil.

„În luna mai 2020, Primăria Mangalia a eliberat proprietarilor două certificate de urbanism pentru a construi pe o bucată de pădure un hotel de 10 etaje, un restaurant, parcări şi alei. Permanent trebuie să luăm atitudine împotriva unor şiruri de ilegalităţi permise sau acoperite de autorităţile locale, regionale sau naţionale. Presa locală constănţeană a semnalat în repetate rânduri aceste ilegalităţi, însă nu s-a întâmplat nimic. Trag un puternic semnal de alarmă la adresa autorităţilor, la adresa Primăriei Mangalia şi a Agenţiei de Protecţie a Mediului Constanţa să ia toate măsurile pentru a împiedica aceste defrişări. Propun investitorilor cărora le plac defrişările să reia cursurile claselor gimnaziale, acolo unde se predă rolul pădurilor. Pădurea nu este teren de construcţii”, a concluzionat Remus Negoi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4524 secunde