Senatorul Nicolae Moga a cucerit comisia de apărare

314

Articole de la același autor

Membrii Comisiei de Apărare din cadrul Senatului României au fost prezenți, recent, la Constanța, pentru a dezbate o serie de probleme privind domeniul apărării, ordinii publice și al siguranței naționale.
Oficial, întâlnirea a fost, așadar, un preambul la sesiunea parlamentară care stătea să înceapă, deci o oportunitate pentru senatori să se reacomodeze treptat cu munca.
Neoficial, a fost vorba despre un altfel de… "brainstorming", iar "trainer" a fost nimeni altul decât senatorul PSD de Constanța, membru al comisiei, Nicolae Moga.
Preț de trei zile, senatorii membri ai comisiei de apărare au fost oaspeții colegului lor care le-a asigurat un program variat pe parcursul șederii invitaților la malul Mării Negre.
"Eu m-am luptat să îi pot aduce aici pentru a vedea care sunt realitățile din județ. Am avut grijă de ei. M-am ocupat de cazare, apoi i-am transportat cu Mogamobilul meu în teren pentru a înțelege care sunt problemele din județ", a declarat Moga, recunoscând că a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a fi o gazdă bună.
Distinșii oaspeți au fost cazați la Hotel Doina din stațiunea Neptun unde au beneficiat de tot confortul.
Pe lângă întâlnirea pe care au avut-o cu prefectul Liviu Brăiloiu, la sediul Prefecturii, membrii comisiei au vizitat și unitățile de jandarmi de la Cumpăna, Academia Navală și Poliția de Frontieră.
În plus, în urma dezbaterilor, senatorul Nicolae Moga și-a propus să inițieze o serie de proiecte care să modifice unele legi din domeniul apărării și al siguranței naționale. Printre obiectivele sale principale se numără îmbunătățirea programului de înzestrare a fregatelor și a celui de supraveghere de la Poliția de Frontieră.
Potrivit social-democratului, membrii Comisiei de Apărare au purtat discuții importante și cu reprezentanții Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" și iau în calcul varianta modificării legislației în privința structurii universitare specifice acestei unități de învățământ, pentru facultățile de marină civilă și militară.
Pentru că a venit toamna, Comisia de apărare s-a retras la București, unde își va desfășura, în continuare, activitățile săptămânale. Senatorul Nicolae Moga a precizat că, de acum, membrii comisiei se vor întruni la Parlament, el așteptând ședința de săptămâna viitoare când va fi audiat ministrul Apărării, Mihai Stă-nișoară, în cazul firmei de consultanță militară în care a fost implicat și fratele președintelui, Mircea Băsescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 04 Septembrie 2009
Stire din Politică-Administrație : PD-L nu mai așteaptă nimic de la PSD
Pagina a fost generata in 1.8327 secunde