Senatorul Felix Stroe, de la PSD: „La Constanţa, este haos şi incompetenţă!“

2492
Senatorul Felix Stroe, de la PSD: „La Constanţa, este haos şi incompetenţă!“ - fondstroe-1621536438.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții PSD Constanța s-au reunit, joi, în cadrul unei conferințe de presă. La eveniment au fost prezenți senatorul Felix Stroe și deputații Cristina Dumitrache, Horia Țuțuianu și Lucian Lungoci. Toți patru au dorit să scoată în evidență, faptul că, în opinia lor, „cei care ne conduc acum dau dovadă de incompetență gravă, iar asta se întâmplă atât la nivel central, cât și local”.

În același timp, Felix Stroe a atras atenția că, la nivelul Constanței, oamenii au fost manipulați de cei care conduc acum administrația locală deoarece, în campanie, au promis că vor ieftini apa ceea ce nu au făcut.

În plus, Stroe a mai criticat actuala administrație pe motiv că se risipesc banii constănțenilor.

„Actuala administrație publică face risipă de bani. După opt luni au anunțat cu mare tam-tam că au cumpărat coșuri de gunoi. Ieftin ca braga: 3.000 de lei, coșul! Mi se pare puțin exagerat, e o risipă de bani publici. O să citesc și eu acel caiet de sarcini. Este inacceptabil, costă cât două televizoare. În rest, ce să mai spun? Sunt peste tot bălării, nu ai unde să te plimbi cu copiii! Și asta în timp ce ei au promis parcuri”, a mai spus președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe.

Rând pe rând, el a readus în discuție diverse obiective prezentate în campania electorală de cei care conduc administrația locală la Constanța, obiective rămase la stadiul de promisiuni.

„Municipiul Constanța beneficiază de o echipă de conducere PNL. Să începem cu sistemul de termoficare, principalul punct din programul electoral al primarului actual care vorbea de centrale de cartier. S-a angajat să înființeze o nouă companie a orașului, lucruri care erau deja discutate cu Banca Mondială. Domnul Chițac nu a mai făcut compania, Heat & Energy, ci Termoficare Constanța SRL, dar își asumă proiectul POIM pe această temă din 2016 – 2020, lansată de vechea administrație, dar niciodată nu ne-a arătat ceva concret, ce a depus, când a depus, dacă a depus, de fapt lucrurile bat pasul pe loc. Banca Mondială nu e la Constanța, în POIM nu prezintă dovezi că a depus. Municipiul Constanța nu are nici un POIM la ora actuală”, a spus senatorul Felix Stroe.

Se strâng semnături pentru construirea unui spital regional

Nici regulamentul parcărilor nu a scăpat de ochii vigilenţi ai celor aflaţi acum în opoziţie.

„A început să elaboreze regulamente, cum ar fi celebrul regulament al parcărilor. Dacă figurezi cu o mașină la SPIT – care va fi și el reorganizat, adică îi dă afară pe toți – locuiești pe străduța X, plătești o sumă anuală consistentă, nimeni nu îți garantează că până la ora 16.00 îți poți parca mașina. Acest regulament introduce o regulă, reglementezi ceva ca să faci lucrurile mai bune, care este avantajul pe care ți-l aduce acest regulament pentru cetățenii municipiului Constanța? Regulamentul de taximetrie, Constanța a crescut: se apropie de 318.000 cetățeni permanenți, vorbim și de sezon estival și se creează o revoltă în rândul celor care efectiv din asta trăiesc! Nu sunt bogătani ai orașului care fac asta, ci niște pensionari care își completează veniturile. 97% din pensiile din România – o spun specialiștii – sunt de 1.500 de lei, doar 3% depășesc 1.500 de lei”, a spus Felix Stroe.

Totodată, președintele PSD Constanța a menționat că social-democrații s-au întâlnit cu agenții economici din mamaia care sunt supărați.

„Ne-am întâlnit cu HoReCa din Mamaia, cu întreprinzători. Reguli peste reguli împotriva celor din turism. Nu avem mari fabrici de automobile, nu avem combinate. Turismul și agricultura sunt activitățile din județul Constanța. Comercianții din Mamaia nu au primit autorizații de funcționare! Trebuie date noii clientele. Totuși, alegerile locale au fost pe 27 septembrie, sunt opt luni de zile. Este haos și incompetență!”, a mai spus senatorul Stroe.

În altă ordine de idei, în cadrul conferinţei de presă, social-democraţii au anunţat că vor strânge semnături pentru a le forţa mâna actualilor guvernanţi să construiască un spital regional la Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4649 secunde