Senat: Lipsa autorizației de securitate la incendiu, marcată prin panouri de avertizare

152
Senat: Lipsa autorizației de securitate la incendiu, marcată prin panouri de avertizare - senatulromaniei-1509465013.jpg
Senatul a adoptat tacit, în ședința plenului de ieri, propunerea legislativă pentru completarea Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor prin care beneficiarii construcțiilor vor fi obligați, până la obținerea autorizației de securitate la incendiu, să amplaseze, deasupra intrărilor, panouri de înștiințare despre lipsa autorizației.


Nota privind adoptarea tacită, prin împlinirea termenului pentru dezbatere și adoptare, la data de 24 octombrie, a fost citită în plen de senatorul Claudiu Manda, președinte de ședință.


Propunerea legislativă, inițiată de un grup de parlamentari preponderent PMP, prevede că, până la obținerea autorizației de securitate la incendiu, beneficiarii investițiilor în construcții și amenajări publice vor avea obligația de realizare și amplasare a unor panouri de înștiințare în dreptul intrărilor în spațiile respective.


Conform Agerpres, panourile de înștiințare vor avea următorul conținut tipărit cu litere de tipar de culoare de avertizare galben, de minimum 10 cm pe fundal alb: "acest spațiu funcționează fără autorizație de securitate la incendiu".


Proiectul primise din partea Comisiei de administrație din Senat raport de respingere, dar acesta nu este luat în considerare pentru că plenul nu a votat actul normativ până pe 24 octombrie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5053 secunde