Șeful statului a convocat CSAT pe 4 septembrie

Vineri, 24 August 2018, 18:33
348
Președintele Klaus Iohannis a decis convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării pe 4 septembrie, pe ordinea de zi figurând analiza propunerilor de rectificare a bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018.

"Secretariatul Consiliului Suprem de Apărare a Țării a inițiat procedurile pentru emiterea unei hotărâri a Consiliului referitoare la rectificarea bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018, cu acordul individual al membrilor Consiliului, notificând în acest sens și Ministerul Finanțelor Publice în data de 21 august. Conform art. 6 alin. (3) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pentru emiterea unei hotărâri a Consiliului este nevoie de consensul membrilor acestuia. Întrucât nu toți membrii Consiliului au fost de acord cu avizarea propunerilor de rectificare, președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru data de marți, 4 septembrie, ora 13,00, având înscrisă pe ordinea de zi analiza propunerilor de rectificare a bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018", a precizat, vineri, Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Secretariatul CSAT a respectat procedurile de lucru ale Consiliului, stabilite prin legea și regulamentul de organizare și funcționare.

Guvernul a anunțat miercuri că a trimis marți seară președintelui României solicitarea de convocare în regim de urgență a ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) în vederea analizării și avizării propunerilor de rectificare a bugetelor instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale.

Anterior, Administrația Prezidențială preciza că Secretariatul Consiliului Suprem de Apărare a Țării face diligențele necesare pentru obținerea acordului individual al membrilor CSAT în vederea emiterii unei hotărâri privind propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018. 

Pagina a fost generata in 0.3468 secunde