Șefii de la deconcentrate, la raport în fața prefectului

461
Șefii de la deconcentrate, la raport în fața prefectului - prefectura-1469112589.jpg

Articole de la același autor

Colegiul Prefectural s-a reunit, ieri, de la ora 11.00, în sala de ședințe a Pre-fecturii Constanța la convocarea reprezentantului Guvernului în teritoriu, Adrian Nicolaescu. La întâlnire au participat reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea", Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Școlar Județean și Direcției Silvice Constanța.

Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe teme, una dintre acestea referindu-se la activitățile desfășurate pentru creșterea gradului de siguranță în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, în anul școlar 2015-2016.

În acest sens, șeful IPJ Constanța, Adrian Rapotan, a precizat că, în anul 2015-2016, nu s-au înregistrat infracțiuni majore.

Tot în domeniul învățământului, inspectorul șef al ISJ Constanța, Gabriela Bucovală, a spus că, în urma primelor repartizări computerizate la liceu din cele 6.212 de locuri au fost ocupate 5.464. În aceste condiții, pentru cea de-a doua și a treia repartizare mai sunt disponibile 748 de locuri.

Prezent la întâlnire, șeful ISU Dobrogea, lt. col Daniel Popa, a prezentat un raport cu rezultatele ce au decurs din controalele efectuate pe linia prevenirii incendiilor în semestrul I 2016.

"Incendiile de vegetație sunt într-un trend descendent față de anul trecut. Cu toate acestea, sunt cheltuieli foarte mari de la buget pentru aceste incendii. Recomandăm cetățenilor să nu mai arunce țigări pe autostradă sau în orice spațiu verde", a spus lt. col. Daniel Popa.

La rândul său, șeful Direcției Silvice, Ion Bogdan, a spus că anul acesta și-a propus împădurirea a 300 de hectare.

"Am cumpărat deja 170 de puieți și sperăm ca la toamnă să îi plantăm. Ne-am confruntat și anul acesta cu furturi de material lemnos. Au fost patru infracțiuni și 120 de contravenții", a spus Ion Bogdan.

Totodată, în cadrul întâlnirii s-a mai prezentat analiza activităților de control desfășurate, până în prezent, pe litoral de către serviciile publice deconcentrate. Această analiză a fost prezentată de către Cristina Schipor, Radu Cornel și Geronimo Brănescu, care au spus că lucrurile sunt sub control, iar cei prinși pe picior greșit au fost sancționați. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7231 secunde