Ședință tensionată în Parlament. Iohannis, atac la guvernarea PSD-ALDE

326
Ședință tensionată în Parlament. Iohannis, atac la guvernarea PSD-ALDE - sedintatensionata-1554215056.jpg

Articole de la același autor

Senatul și Camera Deputaților s-au reunit, ieri, într-o ședință comună solemnă, dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la NATO și 70 de ani de la înființarea Alianței Nord-Atlantice. La ședință au participat președintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, șeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, foști șefi de stat, miniștri, parlamentari, dar și alte persoane importante.

În discursul susținut în fața celor prezenți, Klaus Iohannis nu a ratat ocazia de a ataca actuala guvernare PSD-ALDE, moment în care a fost aplaudat de parlamentarii Opoziției. În schimb, parlamentarii puterii au vociferat de câte ori președintele a fost critic la adresa guvernării.

Ulterior, atât Liviu Dragnea, cât și premierul Viorica Dăncilă și-au exprimat regretul că președintele a transformat evenimentul în "unul de campanie electorală".

După ce a terminat atacurile la actuala guvernare, Iohannis a revenit la sentimente mai bune și a făcut diverse aprecieri referitoare la cei 15 ani de la aderarea României la NATO.

"Țara noastră va continua să susțină întărirea solidarității în interiorul NATO, inclusiv prin consolidarea relației transatlantice. În NATO, relația transatlantică este garanția funcționării optime a Alianței și a apărării colective definite de articolul V al Tratatului de la Washington.

Profesionalismul, devotamentul și spiritul de solidaritate ne permit să avem, în acest moment, o Alianță credibilă și puternică, capabilă să asigure securitatea cetățenilor noștri, precum și să mențină sau să readucă pacea acolo unde este amenințată sau afectată. Țara noastră acționează constant și consecvent pentru a-și consolida profilul în cadrul Alianței, pe mai multe dimensiuni strategice: politică și diplomație, apărare, intelligence și comunicare strategică, ceea ce dă o perspectivă clară obiectivelor pe care ni le propunem în NATO", a spus președintele României, Klaus Iohannis. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0184 secunde