Ședință solemnă la Parlament. Iohannis a pledat pentru justiție independentă, reformarea clasei politice

200
Ședință solemnă la Parlament. Iohannis a pledat pentru justiție independentă, reformarea clasei politice - camera13364828491368013175138251-1575293096.jpg
Ședință solemnă la Parlament pentru a marca Ziua Națională a României. La ceremonie sunt prezenți președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, precum și președinții celor două Camere ale Parlamentului, Teodor Meleșcanu și Marcel Ciolacu.


UPDATE - Președintele Klaus Iohannis a pledat în discursul său pentru o justiție independentă, reformarea clasei politice.

"Lăsăm în urmă un an electoral încărcat. Deși ne-am confruntat cu numeroase tensiuni, cu instrumentalizarea politică a unor teme sensibile și adâncirea unor falii în societate, marele câștig este că românii au spus prin votul lor că vor o Românie europeană, o țară prosperă, cu o justiție independentă și cu o clasă politică aflată în slujba cetățenilor", a spus Iohannis.

"Democrația, libertățile și drepturile fundamentale sunt bunurile cele mai de preț, pentru care trebuie să luptăm neîntrerupt. Pericole există și vor exista, însă faptul că avem o societate matură și vigilentă, cetățeni cu un pronunțat simț civic reprezintă o garanție esențială pentru caracterul democratic al României. Democrația, libertatea și drepturile omului sunt cele mai de preț bunuri pe care le avem.", a spus în discursul său președintele.

Prin alegerile făcute la referendum, la scrutinul european și la cel prezidențial, românii au votat pentru a nu uita cine suntem și încotro vrem să ne îndreptăm. Ce legătură mai puternică cu idealurile din aceste zile decât această reconfirmare puternică?

El a adresat un mesaj și românilor din afara graniței și a cerut modificarea legii în așa fel încât să crească numărul parlamentarilor care reprezintă diaspora.

"Țin să transmit un gând bun românilor pe care viața i-a risipit în cele patru zări, dar care au dovedit prin număr și opțiune că sunt parte integrantă a națiunii. Acest devotament față de țară trebuie recunoscut și în mod instituțional, de exemplu prin sporirea numărului reprezetanților românilor de peste hotare. (...)Sunt încrezător în capacitatea noastră ca națiune de a face ca lucrurile să funcționeze (...) Noi suntem artizanii României viitoare și de acțiunile noastre depinde modernizarea pe care o așteptăm de atâta timp", a mai spus Iohannis.

"Împreună, să facem România normală, țara puternică pe care au visat-o înaintașii, societatea democratică la care au sperat cei care și-au dat viața pentru libertate în urmă cu 30 de ani, o singură țară, prosperă, a tuturor, așa cum și-o doresc tinerii noștri!, și-a încheiat discursul șeful statului.

La ceremonie au fost invitați foști șefi de stat, Custodele Coroanei, Principesa Margareta, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și reprezentanți ai Bisericilor Romano-Catolice și Greco-Catolice, precum și ai mai multor instituții.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3811 secunde