Ședință solemnă în Parlament dedicată Revoluției din 1989

503
Ședință solemnă în Parlament dedicată Revoluției din 1989 - comemorarerevolutie-1324367607.jpg
Ședință solemnă a Parlamentului dedicată împlinirii a 22 de ani de la Revoluția din '89. Senatorii și deputații se reunesc în plen să comemoreze victimele comunismului, dar și să celebreze victoria Revoluției. La eveniment au primit aprobare să asiste și peste 70 de membri ai asociațiilor de revoluționari, potrivit Realitatea.net.

Ședința riscă să fie tensionată în condițiile în care revoluționarii protestează de mai multe zile și cer demisia guvernului, nemulțumiți că de anul viitor indemnizațiile le vor fi tăiate. Membrii asociațiilor au recurs și la greva foamei și cer Executivul să respecte așa-numita Lege a Recunoștinței, care le dădea dreptul la indemnizație, dar le conferă și alte drepturi.

Și parlamentarii sunt dezbinați, după ce un grup de democrat-liberali a propus recent ca Iașiul să fie desemnat prin lege orașul inițiator al Revoluției române.

Inițiativa a stârnit protestele revoluționarilor, în special a celor din Timișoara. Ședința de plen reunit e programată să înceapă la ora 13.30.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3713 secunde