Şedinţă extraordinară a Consiliului Local Constanţa. Autorităţile vor preluarea Portului Tomis în administrare

652
Şedinţă extraordinară a Consiliului Local Constanţa. Autorităţile vor preluarea Portului Tomis în administrare - sedinta-1622712172.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali constănţeni se reunesc, la această oră, în şedinţă extraordinară, în care sunt supuse votului şapte proiecte de hotărâre.

Şedinţa se desfăşoară online şi sunt prezenţi toţi cei 27 de consilieri.  

După boicotul neprezentării la şedinţa ordinară de la finele lunii mai a consilierilor USR – PLUS, Dumitru Caragheorghe a anunţat că aceştia vor participa, dar nu vor aproba decât proiectele care sunt urgente şi de interes pentru municipiul Constanţa
La proiectul nr. 1 privind solicitarea către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare trecerii imobilului Lac Tăbăcărie din domeniul public al Statului Român şi administrarea Ministerului Agriculturii şi dezvoltării Rurale în domeniul public al municipiului Constanţa, consilierul PSD Costin Răsăuţeanu a propus un amendament, pentru articolul nr. 3 al proiectului să includă formularea „se va utiliza în vederea reabilitării, dotării, modernizării şi extinderii acestuia”, făcând referire la posibilitatea accesării de fonduri europene. Amendamentul a primit 18 voturi pentru şi 9 împotrivă.
Proiectul a avut 18 voturi pentru şi 9 abţineri şi nu a fost aprobat.


UPDATE: Proiectul nr. 2 vizează solicitarea către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare trecerii imobilului Lac Tăbăcărie din domeniul public al Statului Român îşi administrarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în domeniul public al municipiului Constanţa. Consilierul PSD Costin Răsăuţeanu a propus acelaşi amendament.
Cu 17 voturi pentru şi 9 abţineri, proiectul de hotărâre nu a fost aprobat.

În continuare, este supus la vot Proiectul nr. 3 privind solicitarea Consiliului Judeţean Constanţa în vederea efectuării demersurilor necesare trecerii unor imobile din domeniul public al judeţului Constanţa în domeniul public al municipiului Constanţa. Viceprimarul Ionuţ Rusu, care a anunţat că, prin dispoziţie a primarului Vergil Chiţac îi ţine locul acestuia, în cursul zilei de joi, 3 iunie, a precizat că acest proiect are o importanţă vitală pentru municipiul Constanţa. „Este vorba despre preluarea a două terenuri care în prezent sunt în administrarea Consiliului Judeţean, în administrarea municipiului Constanţa, astfel încât pâmă la sfârşitul anului să putem duce la bun sfârşit un proiect pentru construirea unui nou spital municipal”, a precizat viceprimarul Ionuţ Rusu. Cele două terenuri se află în curtea Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Proiectul a fost adoptat cu 27 de voturi pentru.

Proiectul de hotărâre nr. 4 privind încetarea aplicabilităţii prevederilor HCL nr. 57/2021 pentru modificarea HCL nr. 411/2019 privind delegarea gestiunii serviciului public de transport local de persoane către societatea CT BUS SA şi atribuirea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin concesiune în municipiul Constanţa este supus la vot. Acesta a fost aprobat cu 18 voturi pentru şi 9 abţineri. 

Proiectul nr. 5 pentru modificarea HCL nr. 63/2013 privind aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

Este supus la vot Proiectul nr. 6 privind aprobarea acordului de radiere din evidenţele de cadastru şi carte funciară a dreptului de administrare a Consiliului local al municipiului Constanţa asupra imobilului constând în suprafaţa de 1.077,22 hectare din cuveta Lacului Siutghiol inclusiv luciul de apă aferent. Proiectul a fost adoptat cu 18 voturi pentru şi 9 abţineri.

 Ultimul proiect supus votului, Proiectul de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare referitoare la trecerea unor imobile din domeniul public al Statului Român şi administrarea Ministerului Afacerilor Externe prin UM0406 Constanţa în domeniul public al municipiului Constanţa, a primit 10 voturi pentru şi 17 abţineri şi nu a fost adoptat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5381 secunde