Ședință de Guvern de urgență duminică pentru OUG 13. "Vom folosi calea legală - abrogare, prorogare - pentru a nu intra în vigoare"

206
1
Ședință de Guvern de urgență duminică pentru OUG 13.

Articole recomandate

UPDATE - Ședința de Guvern va avea loc duminică, la ora 14.00, la Palatul Victoria, informează Biroul de presă al Executivului.


Premierul Sorin Grindeanu a precizat sâmbătă seara că duminică Guvernul se va reuni într-o ședință de urgență pentru abrogarea OUG 13.


''Folosesc termenul abrogare pentru că așa este...Am văzut dezbatere inclusiv din acest punct de vedere, e termenul folosit de către Administrația Prezidențială atunci când ne-a cerut să abrogăm această ordonanță. Vom găsi calea legală - abrogare, prorogare - ca să nu intre în vigoare, ca să fiu cât se poate de clar'', a anunțat el la Palatul Victoria.

Prim-ministrul a precizat că a ascultat, a văzut și a auzit în aceste zile multe opinii - ale colegilor din partid, din coaliție, din politică, ale oamenilor simpli. ''Am auzit vocea străzii'', a menționat șeful Executivului.

''Nu vrea și nu doresc să dezbinăm România. România nu poate fi ruptă în două. Este ultima mea dorință de a se ajunge la așa ceva'', a argumentat Grindeanu.


El a subliniat însă că deciziile CCR sunt obligatorii pentru toți cetățenii României și este normal ca în cel mai scurt timp să-și găsească transpunerea în lege.

''Este nevoie, totuși, să avem concordanță între ceea ce înseamnă deciziile CCR și cadrul legal. O să demarez rapid o consultare cu toate celelalte partide, pornind de la deciziile CCR și de la forma pe care o avem, excluzând poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, astfel îâncât, după un dialog pe care sper să-șl am - folosesc acest prilej pentru a lansa această invitație la dialog, în cel mai scurt timp să trimitem proiect de lege către Parlament pentru punerea în concordanță a deciziilor CCR cu cadrul legal'', a explicat premierul.

Florin Iordache și Ministerul Justiției își asumă răspunderea pentru ce s-a întâmplat legat de scandalul privind OUG 13, a mai anunțat sâmbătă seara premierul Sorin Grindeanu, arătând că a existat o proastă comunicare.

''Închei prin a vă spune că doresc în continuare a pune în practică programul de guvernare pentru care noi am fost votați. Mai avem în primul trimestru 12 puncte pe care trebuie să le adoptăm prin ședințele de guvern și măsurile pe care le vom lua astfel încât ceea ce au votat românii să se regăsească în viață lor de zi cu zi.'' a mai declarat prim-ministrul. 


Comentează știrea

Alex
5 februarie 2017
THE END

Nu am voie sa particip la proteste, daca as putea as fi acum in strada pentru viitorul copilului meu. Asta e sfarsitul PSD. Pentru PSD vor participa la proteste puscariasii, asistatii sociali, pensionarii si rudele penalilor.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.248 secunde