Se revine la votul pe liste

93
Se revine la votul pe liste - puiuhasottipnlvapropunesistemuld-1424861334.jpg

Articole de la același autor

Comisia parlamentară pentru modificarea legii electorale a votat în unanimitate revenirea la votul pe liste la alegerile parlamentare. 


Președintele Comisiei, Valeriu Zgonea, a afirmat că are mandat de la PSD pentru revenirea acestui tip de vot.

"Eu am mandat de la PSD să susțin votul pe listă", a spus Zgonea.

Votul pe listă a fost susținut și de PNL, prin vocea vicepreședintelui Comisiei, Mihai Voicu, cu corecturile tehnice necesare care urmează să fie discutate și cu amendamentul de a păstra cirscumscripția electorală 43 pentru românii din străinătate — patru deputați și doi senatori, care nu exista în sistemul de vot din 2004, va fi păstrată. Propunerea a fost acceptată.

Senatorul liberal Puiu Hașotti a precizat că votul pe listă a fost convenit unanim de membrii subcomisiei de resort, sub forma unui proiect care să sufere niște amendamente.

Deputatul UDMR Marton Arpad a pledat pentru o listă națională în care să fie înșiruite toate candidaturile depuse în județe în ordinea propusă de partid.

"Să fie o listă județeană și o listă națională care conține toate numerele de pe lisa națională care se depune la BEC, pentru că se va vota lista respectivă cu toate numele", a fost propunerea de principiu a deputatului UDMR. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 08 Februarie 2015
Stire din Politică-Administrație : Cum va vota PNL în cazul Elenei Udrea
Marţi, 03 Februarie 2015
Stire din Politică-Administrație : Cum va vota PSD în cazul Elenei Udrea
Pagina a fost generata in 0.461 secunde