Scandalul șezlongului, rezolvat de USR Constanța. Ce a transmis premierul Orban

2857
Scandalul șezlongului, rezolvat de USR Constanța. Ce a transmis premierul Orban - scandalulsezlongului-1590929742.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții USR Constanța au criticat, vineri, măsura Guvernului Orban prin care, de la data de 1 iunie, cei care merg la plajă sunt obligați să stea doar pe șezlonguri, nu și pe cearceafuri sau prosop, iar răspunsul celor responsabili nu a întârziat să apară.

În acest context, premierul Ludovic Orban a precizat că se va veni cu o nouă completare în ceea ce privește măsura legată de accesul pe plajă, în sensul de a permite și prezența turiștilor cu cearșaf sau prosop.

"În hotărârea de guvern pe care am dat-o privitor la deschiderea plajelor, acolo, într-adevăr, am specificat că pe plajele amenajate, accesul se face cu șezlonguri care trebuie să fie la doi metri distanță unul de altul. Aici o să facem o revenire, pentru că asta nu înseamnă că interzicem ca pe o anumită suprafață dintr-o plajă amenajată, oamenii care nu au resurse financiare să-și achiziționeze șezlongul cu cât e, 8 - 10 lei, să poată să vină cu prosopul, cu cearceaful.

Deci, facem corectura, sensul textului din Anexa 3 a hotărârii de guvern nu era de a interzice persoanelor care vor să vină la plajă și care nu au posibilitatea să-și ia șezlonguri, ci de a spune că pe acele zone amenajate ale plajelor, indiferent că este vorba de plaje care sunt la mare sau care sunt la lacuri, la acestea accesul se face pe șezlonguri care au o anumită distanțare, dar, cu siguranță, vom face o revenire și vom specifica foarte clar că este permis pe anumite zone pe unde nu este reglementare cu șezlonguri să vină cu cearceaf, cu prosop", a explicat Ludovic Orban.

Reamintim că, vineri, reprezentanții USR Constanța au criticat măsura Guvernului Orban legat de acest subiect și au cerut modificări pe textul hotărârii, în sensul ca și persoanele care nu își permit să închirieze un șezlong să aibă acces la plajă.

"Intenția Guvernului este de neînțeles. În câteva cuvinte, ai bani, mergi la plajă, n-ai bani, stai acasă. Regulile de distanțare sunt obligatorii în această perioadă, dar reguli generale, nu doar pentru unele categorii sociale", au transmis, vineri, cei de la USR Constanța.

Mai mult, deputatul constănțean Stelian Ion, de la USR, a criticat dur această decizie pe care a spus că o consideră discriminatorie. În plus, el a explicat că, dacă decizia nu va fi modificată astfel încât să permită tuturor românilor să poată face plajă, este hotărât să atace decizia în instanță. Din fericire, semnalele trase de cei de la USR Constanța au avut ecou și iată că Guvernul Orban a revenit cu modificări avantajoase pentru toate categoriile sociale. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5677 secunde