Scandal între ministrul Vlad Voiculescu şi premierul Florin Cîţu

315
Scandal între ministrul Vlad Voiculescu şi premierul Florin Cîţu - voiculescucitu-1616007427.jpg

Articole de la același autor

Disputa dintre ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și premierul Florin Cîțu a luat amploare. Vlad Voiculescu spune că un functionar din minister nu și-a făcut treaba și de aceea banii pentru personalul din centrele de vaccinare au fost ceruți de-abia miercuri, după ce nemulțumirile cadrelor medicale au ajuns în presă. Premierul Florin Cîțu a atras atenția că două luni de întârziere înseamnă nepermis de mult. În ceea ce privește paturile de la ATI COVID, Vlad Voiculescu promite că vor mai fi disponibile încă aproape 190 în toată țara. Totuși, rămâne problema lipsei medicilor specialiști, astfel că disputa dintre ministru și premier nu s-a oprit aici.

Reamintim că personalul medical din centrele de vaccinare amenință cu retragerea din campania de vaccinare dacă nu primesc banii pe cele două luni în care au muncit în aceste centre. Asta ar însemna că fără personal medical, centrele de vaccinare ar deveni nefuncționale.

O altă dispută este cea legată de numărul de paturi COVID ATI care au devenit insuficiente. Deși numărul pacienților este în creștere, numărul paturilor de terapie intensivă a scăzut, spune premierul.

„Numărul paturilor ATI a scăzut de la începutul anului până acum, deși am spus clar că nu vreau să se întâmple asta. Unii manageri de spitale au decis să reducă numărul de paturi ATI. Ce informații aveam atunci... 100 de paturi. De aceea am cerut foarte clar și urgent să crească numărul de paturi la 1.600. Resursele nu lipsesc. Toate ministerele și mai ales Ministerul Sănătății are resurse pentru a crește numărul de paturi” , a spus Florin Cîţu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4416 secunde