Sancționarea dublă pentru lipsa rovinietei intră în atenția Parlamentului

229
Avocatul Poporului sustine ca amendarea si obligarea la plata unor despagubiri a soferilor este abuziva, asa ca a inaintat un raport catre Camera Deputatilor.

Sesizarea va fi discutata de catre Comisia de Industrii, iar o decizie finala va fi luata de catre plenul Camerei Deputatilor, transmite postul de televiziune Digi 24.

Institutia Avocatului Poporului a intocmit un raport special, care a ajuns pe masa Parlamentului si in care sunt reclamate mai multe nereguli in aplicarea sanctiunilor date soferilor.

"Am trimis-o la Comisia de Industrii. Practic, e comisia decizionala care o sa ne prezinte un punct de vedere si o sa vedem ce va urma. Dar e comisia competenta", a declarat Georgian Pop, secretar al Camerei Deputatilor.

In urma cu o luna, Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, anunta ca va contesta la Curtea Constitutionala prevederile actului normativ care reglementeaza cuantumul sanctiunii pentru lipsa rovinietei. Acesta a marturisit ca si el se afla printre cei sanctionati de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania pentru ca a circulat pe drumurile publice fara rovinieta.

"Ii sfatuiesc pe cei care au primit aceste amenzi sa se prevaleze de dreptul legal de a le contesta in instanta. In sesizarea pe care o voi formula voi arata, printre altele, ca aceasta prevedere incalca principiul proportionalitatii intre abatere si sanctiune", spunea Iancu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6721 secunde