Sănătatea pe primul plan. Ambulatoriul Spitalului din Hârșova, dotat la standarde europene

807
Sănătatea pe primul plan. Ambulatoriul Spitalului din Hârșova, dotat la standarde europene - harsova2-1566935332.jpg

Articole de la același autor

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat, recent, contractul de finanțare referitor la dotarea infrastructurii ambulatoriului spitalului din localitate. Obiectivul general al proiectului vizează creșterea calității serviciilor medicale și a gradului de accesibilitate a populației deservite la standardele impuse de normele europene. 


Această investiție va contribui la accesul sporit la servicii de îngrijire medicală primară a persoanelor sărace și celor din zonele cu acces redus. În plus, prin investițiile ce vor fi realizate, se va asigura prevenția necesară, pentru ameliorarea stării de sănătate și sporirii incluziunii sociale a persoanelor din localitatea Hârșova și zonele limitrofe. 


"Prin acest proiect, ne dorim consolidarea calității și eficacității serviciilor furnizate prin dotarea cu echipamente performante a Ambulatoriului Spitalului Orășenesc Hârșova. Mai exact, vor fi dotate 10 cabinete specifice și necesare pentru funcționarea ambulatoriului și pentru asigurarea unor servicii medicale eficiente și îmbunătățite. Se vizează și scurtarea duratei de spitalizare a pacienților internați care nu necesită îngrijire medicală permanentă prin dotarea Ambulatoriului Spitalului Orășenesc Hârșova cu aparatură performantă", a explicat edilul orașului Hârșova, Viorel Ionescu. 


El a mai adăugat că, în ceea ce privește grupul țintă al proiectului, acesta este reprezentat de populația orașului Hârșova, precum și al comunelor din jur cu o populație de aproximativ 40.000, cât și acele persoane aflate în tranzit prin localitate care, dintr-un motiv sau altul, au nevoie de servicii medicale de o calitate corespunzătoare. 


Cu ce se vor dota secțiile medicale 
Investițiile preconizate a se realiza cu finanțare asigurată prin POR 2014 - 2020 constau în achiziția a164 de bucăți dotări-echipamente medicale în vederea echipării mai multor cabinete. Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni. 
Astfel, la Secția de Chirurgie Generală se vor cumpăra electrocauter cu coagulare în plasmă de argon și un negatoscop, iar la Secția de Ortopedie-Traumatologie se vor achiziționa instrumentar, ciocan reflexe, stetoscop. De asemenea, la Secția de Medicină Internă se vor cumpăra electrocardiograf, oscilometru, tensiometru, lampă examinare, iar la Secția de Cardiologie se vor achiziționa electrocardiograf, Holter TA, Holter ECG, sistem de testare la efort. 


Investiții se vor face și la Secția de Obstetrică-Ginecologie, unde se vor cumpăra ecograf doppler color cu patru sonde, videocolposcop, doppler fetal portabil, electrocauter radiofrecvență, pelvimetru, etuvă, lampă UV. Nici Secția Pediatrie nu a fost ocolită, astfel că aici se vor lua ecograf doppler color cu trei sonde, aparat aerosoli, pediometru, cântar pentru sugari, pulsoximetru pediatrie, masă de consultații sugari, lampă examinare. 


Totodată, la Secția ORL se vor cumpăra laser cu CO2, videonistagmograf, audiometru, timpanometru, diapazon, la Urologie se vor achiziționa ecograf doppler color cu trei sonde, masă ginecologică cu trei secțiuni, la Neurologie se vor lua electrocardiograf, electroencefalograf, otoscop și oftalmoscop, iar la Oftalmologie se vor cumpăra tonometru non-contact, biomicroscop, retinoscop și trusă de lentile. 


Valoarea totală a proiectului este de 5.922.587,76 lei, din care cheltuieli totale nerambursabile în valoare de 5.804.136,01 lei și cheltuieli totale contribuție proprie în valoare de 118.451,75 lei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3499 secunde