Salarii majorate în administrație. Un șofer va ajunge la 3.000 lei, consilierul juridic va avea 1.800 lei

3767
6
Salarii majorate în administrație.  Un șofer va ajunge la 3.000 lei, consilierul juridic va avea 1.800 lei - cjcsedintaconsiliuljudetean7-1501166539.jpg

Articole de la același autor

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, i-a convocat pe aleșii județeni la ședința ordinară a lunii iulie. Aceasta va avea loc, astăzi, 28 iulie, de la ora 11.00, în sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ. 


Printre altele, aleșii vor trebui să aprobe proiectul ce vizează aprobarea salariilor de bază a angajaților de la Direcția Publică Județeană de Evidență a Persoanelor Constanța, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța.


Mai exact, este vorba despre punerea în aplicare a Legii nr. 153/2017 prin care salariile de bază ale angajaților de la CJC, dar și de la instituțiile aflate în subordine urmează să fie stabilite în cadrul ședințelor CJC.


Cum reprezentanții Direcției Publice Județene de Evidență a Persoanelor Constanța au depus deja raportul la proiectul de hotărâre decizia finală va fi luată în cadrul ședinței de astăzi.


Conform legii, nivelul veniturilor salariale au fost stabilite fără a depăși nivelul indemnizației lunare a vicepreședintelui CJC. Drept urmare, după cum reiese din documente, directorul executiv va avea un salariu de bază de 9.700 lei, directorul executiv adjunct – 9.000 lei, un șef de serviciu va primi 7.800 lei, iar un șef de birou - 7.300 lei.


La aceeași instituție, un consilier juridic sau inspector cu gradul profesional superior va avea salariul de bază diferențiat, în funcție de gradație. Drept urmare, salariile se vor încadra între 5.290 și 6.600 lei.


Aceeași categorie profesională dar cu gradul profesional principal va avea un salariu de bază cuprins între 3.170 și 3.950 lei, în timp ce consilierii juridici care au gradul profesional de asistent vor primi sume cuprinse între 2.810 și 3.500 lei. Și, în fine, debutanții vor primi între 1.450 și 1.810 lei. De remarcat că toți aceștia au studii superioare.


În ceea ce privește salariul unui referent cu studii medii, în funcție de gradul profesional, respectiv, asistent sau superior, acesta va primi între 1.480 și 3.400 lei. De asemenea, un arhivar va avea un salariu cuprins între 1.680 și 2.090 lei.


În momentul în care ajungi să analizezi salariul unui șofer bugetar realizezi că salariile pot fi catalogate ca inechitabile. Mai mult, poți remarca că ți-ai pierdut timpul pe băncile facultății deoarece un conducător auto bugetar poate câștiga mai mult decât un jurist debutant de la aceeași instituție.


Ca exemplu, un șofer de la Direcția Publică Județeană de Evidență a Persoanelor Constanța, care are doar studii medii sau generale, va avea un salariu de bază cuprins între 2.410 și 3.000 de lei, în timp ce un consilier juridic sau un inspector debutant poate câștiga între 1.450 și 1.810 lei. 


Toate salariile vor fi majorate retroactiv, respectiv, începând cu data de 1 iulie 2017.


Comentează știrea

Grig Stevie
28 iulie 2017
Soferul de partid

Bravo Tutuiene !Ai invatat lectia si ai bagat la cap ,cat este pretul corect ptr omul care-ti face treaba murdara.In filmele cu mafioti cine facea treaba murdara sau te trada ?Soferul.Pe vremea lui Nea Nicu, cine iti cara bufurile, laditele cu fructe sau rosii,mielul de Paste ,porcul de Craciun, iti facea piata?Soferul.Acum, in zilele noastre cine cara spagile politicienilor , cine are grija de amanta sefului,cine te poate turna la DNA?Soferul. Pe plaiurile mioritice corupte, soferul este cea mai importanta piesa.Prin Omerta lui el te poate face cel mai bogat si puternic om ,sau daca-si da drumul la gura te poate infunda definitiv,te face un ratat.Cu cine este asociat fiul lui Dragnea in toate matrapazlacurile ? Cu fostul sofer al tatalui sau.Cine l-a turnat pe Valcov la DNA?Soferul, care cara spagile prin cimitire si tinea milioanele la el in casa.Va rog sa urmariti toate procesele in care sunt implicati soferii penalilor.Toti isi recunosc vina si toti dau pe goarna. Nu sunt sigur daca pe Tutuianu l-a dus capul sa-i premieze cu asemenea salarii pe soferi , sau a fost ordin de partid de la Dragnea.

Functionar
28 iulie 2017
Salarii

Salariile din grila reprezinta brutul. Angajatul primeste doar 70% din sumele pe care le-ati prezentat. Rea vointa sau doriti doar dezinformare?

nelu
28 iulie 2017
ptr functionar

Functionare se precizeaza ca sint salarii de baza si ca va opreste sanatatea , pensia, etc este de la sine inteles. Dar tu nu meriti nici macar netul daca nu intelegi sa citesti un articol.

gogu
28 iulie 2017
interesant

Si spui dumneata duduia Mocanu ca un absolvent de facultate stie si ar trebui sa ia mai mult decat unul cu studii medii si peste 30 ani vechime, nu? Cam nu prea mai conteaza cat a cotizat statului, situatia sociala etc, vine o beizadea care i-a cumparat tac'su diplome de injiner sau drept , ia un porcoi de bani da dispozitii si directive aberante se duce dracului totul si se muta dup-aia la alt serviciu bugetar ( ca patronu-i da cu flit ). Dup-aia stam si ne-ntrebam de ce merge tara prost- pentru ca de la bugetari ni se trage, in special de la analfabetii si agramatii din primarii, consilii, guvern care au putere de decizie

alt functionar
28 iulie 2017
bagati la cap

salariile alea sunt brute iar castigul care le ramane dupa dupa plata CAS, CASS impozit este mai mic decat ce primesc majoritatea care lucreaza la privat cu salariul minim si restul in mana, fara sa plateasca la stat. Retineti ca la bugetari nu exista angajari la negru sau la gri.

Gigi
28 iulie 2017
Si ?

Cu sporuri , ciudate multe dintre ele , salariile se dubleaza ! Asa ca , sa ne luam adio de la investitii in judet . Taxele si impozitele noastre , de fraieri , se vor duce pe bunastarea unei liote de profitori , lichele politice , aduse de partidele mafiote in administratia judetului ... Bine , asta pana cand ne hotaram sa punem mainile pe rangi , bate si topoare , ca la 1907 ...

Pagina a fost generata in 0.4694 secunde