Președintele Organizației Municipale a PSD Constanța, Decebal Făgădău:

"Ruperea partidului, cel mai mare pericol al PSD!"

572
3

Articole de la același autor

Peste 500 de delegați au participat, sâmbătă, la Casa de Cultură, la Conferința Organizației Municipale a PSD Constanța. Decebal Făgădău a fost singurul candidat înscris în cursă și a fost reales, în unanimitate, în funcția de președinte al Organizației Municipale a PSD Constanța.

Președintele interimar al PSD Constanța, Nicolae Moga, a subliniat, în deschiderea lucrărilor, că filiala este într-o situație delicată, dar că se alege un președinte care va de-veni primarul Constanței: "PSD nu a murit la Constanța!". Moga a amintit că Nicușor Constantinescu a fost suspendat temporar de către conducerea centrală: "Este un subiect delicat, iar Nicușor nu a înțeles acest lucru!". Potrivit Rezoluției Consiliului Națio-nal al PSD, toți liderii de partid care au probleme cu justiția trebuie să facă un pas înapoi.

100 de membri au părăsit partidul

Decebal Făgădău a mărturisit că a avut emoții până să pășească în sala Casei de Cultură. Candidatul PSD la funcția de președinte al Organizației Municipale a declarat că nu știa câți dintre colegii de partid mai doresc să continue, în lumina evenimentelor zbuciumate petrecute în sânul partidului. Chiar dacă, ulterior demisiei lui Radu Mazăre, în partid s-au înregistrat 100 de demisii, sâmbătă, sala mare a Casei de Cultură a fost plină. "Cred că cei mai mulți dintre acești demisionari au părăsit pentru totdeauna politica", a afirmat liderul social democrat.

"Când semeni vânt, culegi furtună!"

Referindu-se la pierderea alegerilor prezidențiale, primarul municipiului Constanța a afirmat că, atâta vreme cât semeni vânt, culegi furtună: "Am pierdut alegerile prezidențiale pentru că nu am știut să anticipăm, la nivel național, efectul de bumerang".

Însă, obiectivul în 2016 rămâne câștigarea alegerilor locale și parlamentare. Liderul PSD de la municipiu va pleda în continuare pentru normalitate, dialog și respect. El a subliniat că problemele oamenilor de rând sunt locurile de muncă, curățenia, siguranța și nicidecum spectacolul mediatic și tele-justiția.

Pentru că a fost singurul candidat înscris în cursă, s-a ales varianta votului deschis. Social democrații constănțeni au ales noul Birou Executiv al Organizației Municipale a PSD. Astfel, Făgădău a fost reales președintele organizației cu unanimitate de voturi de toți cei 562 de membri prezenți în sală. Valentin Pîrvulescu, Mircea Titus Dobre, Costin Răsăuțeanu, Mihalache Mușat, Ion Radu, Paula Cioceanu și Gheorghe Rohian sunt vicepreședinții aleși. Secretarul executiv al partidului a fost desemnat tot George Vișan, iar Marius Crăciun va ocupa funcția de trezorier.

Cât despre candidatura sa la primărie, Făgădău a spus că până la sfârșitul anului nu ia în calcul acest lucru. În primul trimestru al anului viitor, PSD își va anunța candidații la primărie și la fotoliile de consilieri locali.

Făgădău a mai subliniat că partidul de la Constanța trebuie să dea cel puțin un vicepreședinte la nivel național, un ministru și mult mai mulți lideri: "În garnitura centrală, trebuie să existe mai mulți constănțeni".

El a spus că pericolul cel mai mare pe care PSD trebuie să-l conștientizeze nu este Victor Ponta, ci ruperea partidului. În opinia liderului social democrat, există în partid persoane care ar putea prelua conducerea PSD în locul lui Ponta. El a amintit doar câțiva: Rovana Plumb, Valeriu Zgonea și Liviu Dragnea.

După finalizarea scrutinului, edilul a declarat că desemnarea unui consilier local pentru a ocupa scaunul de viceprimar interimar este o opțiune, nu o obligație: "Să numești pe cineva interimar e excepția".

v v v

După alegeri, Făgădău a declarat că, așa cum îl cunoaște pe Radu Măzăre, este convins că acesta, chiar dacă își va rezolva problemele, nu se va mai întoarce în PSD. Făgădău a spus că nu a luat legătura cu Mazăre de când acesta s-a întors din arestul preventiv tocmai pentru a nu-i crea probleme. Șeful PSD de la municipiu i-a urat sănătate, putere și liniște.

Cât despre Nicușor Constantinescu, în opinia lui Făgădău, o abordare politică îi dăunează, dar, în același timp, ar tulbura apele în partid.

"Mi-aș dori să nu avem nevoie să scoatem acele hârtii de suspendare. Nu ne bucurăm când un membru al nostru este suspendat, îmi doresc să depășească toate problemele. Nu cred că lipsa de pe buletinele de vot a lui Nicușor Constantinescu ar reprezenta o trădare, o uitare, o negare. Oricând își va rezolva problemele este binevenit în rândul organizației", a încheiat Făgădău. 

Comentează știrea

ath
29 iunie 2015
Avem un Papa !

Decebal Fagadau a fost ales de Mazare la sefia partidului.Democratia e sfanta in pesede.Incepand din toamna anului 2013,Mazare l-a plimbat in lesa pe Fagadau la toate evenimentele publice.Atunci am stiut ca el va fi succesorul lui Mazare.Democratia e lege in pesede.Colective de oameni ai muncii din fabrici si uzine au transmis telegrame de felicitare cu prilejul maretului eveniment.Baronii,primarii,oamenii de afaceri,militienii,membrii pesede s-au asezat de azi-noapte la coada pentru a-i pupa mana noului "papa" pesedist.Decebal Fagadau este un baiat bun,are origine sanatoasa,nu injura,nu fumeaza,nu fura si vine devreme acasa.El a muncit mult in viata lui.A fost copil de trupa in pesede.Nicusor Constantinescu isi aminteste ca din copilarie Fagadau a carat navete cu bere la chiolhanurile pesedeilor locali.Si Mazare are numai cuvinte de lauda pentru tovaras,ca doar Fagadau i-a tinut calul cand el pleca in haiducie.Mazare si Nicusor au garantat pentru Fagadau si Fagadau la randul lui este garantul feudalismului pesedist luminat.Asa ca din punctul asta de vedere organizatia locala pesede este in grafic,are tot ce si-a dorit.Interesant ca tov. Fagadau are acelasi dispret fata de Justitie ca Mazare,invatatorul lui.Intrebat care ar fi persoanele potrivite la sefia PSD,Fagadau a raspuns ca il prefera pe tov. Dragnea,cel cu dosar penal si condamnare. "Cu Dragnea fac treaba ! " Incepand de azi,va potriviti ceasurile dupa Fagadau.El ne da ora exacta,el ne spune ce este rau si ce este bine,el ne spune cand judecatorul a gresit sau nu a gresit.De exemplu,Dragnea este nevinovat.Asa a spus Fagadau.Aferim !

Ioana
29 iunie 2015
Oportunitate de castig rapid!

Oportunitate de castig rapid! Iata ca a aparut, in sfarsit, o oportunitate prin care poti sa castigi bani rapid, imediat, acum, din prima luna, fara sa recrutezi oameni, fara stres, fara sefi! Adica exact ceea ce cautai de mult timp! Te astept sa colaboram, asa ca cere acum mai multe detalii la adresa mea de email: [email protected]

Gabriela
29 iunie 2015
Nu mai sta pe ganduri!

Afacerea oamenilor cu biblioteca acasa! Ai acasa o biblioteca pe care o imbogatesti mereu cu noi carti? Atunci aceasta afacere este perfecta pentru tine! Este exact ceea ce ti se potriveste! Iti imbogatesti biblioteca si castigi bani! E asa de simplu! Pentru mai multe detalii, cauta-ma urgent la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6373 secunde