Romii din Cumpăna, la apel. "Am cerut toleranță zero față de faptele antisociale"

980
Romii din Cumpăna, la apel.

Articole de la același autor

În ultima perioadă, locuitorii din comuna Cumpăna s-au confruntat cu diverse probleme de ordine socială generate de persoanele ce locuiesc în zona "Derea" și cartierul "Dealul Spirii". Mai exact, este vorba despre cetățenii de etnie romă care, prin comportamentul lor ilicit și antisocial, determină existența unei stări de neliniște în rândul celorlalți locuitori. 


În acest context, șefa administrației publice din localitate, Mariana Gâju, a organizat, recent, o ședință publică în sala mare a Căminului Cultural din Cumpăna. 
La această dezbatere, au participat peste 100 de cetățeni de etnie romă, locuitori ai comunei Cumpăna, alături de reprezentanți ai autorităților publice locale și 10 dintre cei 17 consilieri locali. De asemenea, au fost prezenți șeful Secției 1 Poliție Rurală Constanta, comisarul șef Ovidiu Dragomirescu, șeful Postului de Poliție Cumpăna, agent șef principal Marius Albu, dar și lucrători ai Poliției Locale din Cumpăna. 
În cadrul întâlnirii, au fost prezentate principalele probleme pe care le creează cetățenii de etnie romă, cum ar fi petrecerile organizate în cartierul "Dealul Spirii", unde se difuzează muzica la volum maxim până la ore târzii, arderea cauciucurilor atât pe timpul zilei, dar mai ales noaptea, deșeurile aruncate de cetățenii care locuiesc în zona "Derea", situația cailor nesupravegheați, încălcarea regulilor de circulație a atelajelor pe raza localității, nesupravegherea copiilor care astfel ajung să săvârșească fapte de natură contravențională sau chiar penală. 


Reprezentanții administrației publice locale au prezentat date concrete referitoare la situația amenzilor emise de Poliția Locală și cea națională la nivelul primăriei Cumpăna, precum și numărul dosarelor ce au fost întocmite persoanelor aflate în această situație pentru a efectua muncă în folosul comunității. 


La finalul întâlnirii, șefa administrației locale din Cumpăna a atras atenția că nu trebuie tolerate asemenea fapte reclamate de ceilalți locuitori și a solicitat polițiștilor toleranță zero cu privire la orice încălcări ale normelor de conviețuire socială. 
"De-a lungul anilor, administrația publică locală a întreprins o serie de activități de integrare a romilor în comunitate prin oferirea de locuri de muncă, prin construirea a opt locuințe prin programul Phare, am atras și integrat copiii din familii rome în sistemul de învățământ și s-au organizat cursuri pentru cei neșcolarizați. De aceea, am solicitat toleranță zero față de faptele lor, pentru că nu este normal ca, prin comportamentul lor ilicit și antisocial, să se creeze o stare de neliniște în rândul celorlalți cetățeni. Să sperăm că lucrurile vor intra în normal după discuția avută cu ei", a declarat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.0511 secunde