Românii se pregătesc de alegeri. Câți votanți s-au înscris în Registrul electoral

336
Românii se pregătesc de alegeri. Câți votanți s-au înscris în Registrul electoral - alegeri-1474374473.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis Biroului Electoral Central (BEC) numărul alegătorilor înscriși în Registrul electoral, respectiv 18.935.857, și numărul minim de semnături necesar pentru susținerea candidaturilor la nivel național, precum și în fiecare circumscripție electorală.


Din cei aproape 19.000.000 de cetățeni înscriși în Registrul electoral, 18.325.895 sunt cetățeni cu domiciliul sau reședința în una dintre cele 42 de circumscripții din România, iar 609.962 sunt cetățeni cu domiciliul sau reședința în afara țării, inclusiv cei care au solicitat înscrierea în Registrul electoral la o adresă din străinătate pentru vot la secție sau prin corespondență.


Numărul alegătorilor înscriși în Registrul electoral îi cuprinde și pe cetățenii care vor împlini 18 ani până la 11 decembrie, data alegerilor parlamentare.


Potrivit AEP, numărul minim întreg nerotunjit de semnături necesar pentru susținerea candidaturilor la nivel național este de 189.358. 
AEP menționează că datele referitoare la numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral sunt într-o continuă modificare, fiind actualizate prin operațiuni curente efectuate de primari, prin importuri de date de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date și de la Direcția Generală de Pașapoarte.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9249 secunde