Românii din diaspora vor vota pe parcursul a două zile

106
Românii din diaspora vor vota pe parcursul a două zile - parlamentarediaspora-1606156612.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Afacerilor Externe a publicat pe site o secțiune care răspunde întrebărilor privind votul în diaspora la alegerile parlamentare 2020.

La rubrica „Întrebări frecvente” sunt 30 de întrebări și răspunsuri privind procesul de vot în străinătate.

Potrivit reprezentanților MAE, rubrica de pe pagina de internet oferă răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate de cetățenii români din afara granițelor țării cu privire la exercitarea dreptului de vot prin corespondență sau la secție, modalitatea de a deveni membri ai birourilor secțiilor de votare organizate în străinătate și importanța respectării măsurilor de siguranță sanitară în contextul pandemiei de COVID-19.

În ceea ce privește votul la urnă, cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării pot vota la secțiile organizate în străinătate pe parcursul a două zile, sâmbătă, 5 decembrie și duminică, 6 decembrie.

Pe baza propunerilor transmise la data de 16 noiembrie de către Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a aprobat înființarea a 748 de secții de votare în străinătate. Lista secțiilor de votare este disponibilă pe site-ul MAE, în secțiunea dedicată alegerilor parlamentare din acest an.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.565 secunde