România, reprezentată de primarul Mariana Gâju la Comitetul European al Regiunilor

243
România, reprezentată  de primarul Mariana Gâju  la Comitetul European  al Regiunilor - cumpanamarianagaju-1500047601.jpg

Articole de la același autor

Prim-vicepreședintele Asociației Comunelor din România, primarul Mariana Gâju, a participat, zilele trecute, la lucrările sesiunii plenare a Comitetului European al Regiunilor, de la Bruxelles, în calitate de membru al delegației României.

Printre altele, pe ordinea de zi a ședinței s-a aflat și alegerea noului președinte al delegației României, precum și a celorlalte funcții prevăzute de regulamentele în vigoare. Astfel, în funcția de președinte a fost ales Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 București și președintele Asociației Municipiilor din România, iar în funcția de vicepreședinte, Adrian Ovidiu Teban, primarul orașului Cugir, județul Alba, președintele Asociației Orașelor din România.

Totodată, funcția de președinte ad personam a fost atribuită primarului Mariana Gâju, iar cea de vicepreședinte ad personam, lui Ion Prioteasa, din partea UNCJR.

În altă ordine de idei, în intervenția avută la aceste lucrări, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a subliniat faptul că preluarea președenției Comitetului Regiunilor de către Karl-Heinz Lambertz pentru următorii doi ani și jumătate este benefică pentru România, având în vedere că țara noastră va prelua în anul 2019 președenția Uniunii Europene. De asemenea, a subliniat necesitatea imperioasă ca atât Karl-Heinz Lambertz, președinții comisiilor, cât și membrii Comitetului Regiunilor să vină în România și să stabilească legături directe cu Guvernul României și președinția României pe diverse probleme de interes european. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6019 secunde