"Rodul Pământului", cinstit cum se cuvine de administrația locală din Cumpăna

398
3

Articole de la același autor

Primăria și Consiliul local Cumpăna au organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, cea de-a XIV-a ediție a Festivalului "Rodul Pământului - Zilele Recoltei la Cumpăna", eveniment dedicat pământului, gastronomiei, bogăției etnografice și folclorice.


Evenimentul a avut loc pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv "Victoria" Cumpăna, unde au fost prezenți producătorii agricoli și gospodinele din Cumpăna, dar și gospodari din țară veniți să-și prezinte hărnicia și priceperea în bucătărie și la lucrul câmpului.
Pe stadionul din localitate, au avut loc spectacole de muzică și dansuri folclorice, concursuri, și multe alte surprize. Totodată, vizitatorii și-au aprovizionat cămările cu legume și fructe de toamnă, comer-cializate la preț de producător. 


Pe de altă parte, muzica și voia bună au fost ca la ele acasă. În cadrul spectacolelor organizate pe parcursul celor două zile, artiști de muzică populară și ușoară i-au încântat pe cei prezenți. Una din cele mai așteptate prezențe a fost cea a artistei Nicole Cherry. Ea a fost însoțită de doi dansatori și a interacționat în permanență cu publicul, spunându-le celor prezenți la concert că se simte foarte bine la Cumpăna, unde a găsit un public călduros.


Totodată, anul acesta, plăcinta dobrogeană a doborât un nou record, deliciosul preparat având peste 230 de kilograme și 45 de metri lungime. Făcută dintr-un amestec de brânză ușor sărată, ou și iaurt, cea mai mare plăcintă dobrogeană a fost vedeta sărbătorii recoltei de la Cumpăna.


În altă ordine de idei, la eveniment au răspuns invitației primarului Mariana Gâju oameni din diverse domenii de activitate. 


"Pământul nu are culoare politică, Ziua Recoltei nu este politică, este a tuturor românilor, a celor care muncesc pământul, dar și a celor care se înfruptă din produsele pământului sau ale animalelor pe care le cresc oamenii din Cumpăna. Văd că sunt mai puțini în acest an, dar, poate, încet-încet, vor avea curajul să vină aici, pe stadion, și să-și prezinte ce au mai frumos în gospodării. Producători, agricultori legumicultori și crescători de animale, tuturor celor ce ați răspuns invitației noastre vă mulțumesc, dar și pentru că ați rezistat în timp cu toate greutățile întâmpinate în agricultură, din cauza secetei și a lipsei de irigații, cu dificultățile de la subvenții. Vă mulțumesc că nu ați renunțat la agricultură și o faceți cu sufletul", a spus primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.


Comentează știrea

cumpanel
20 septembrie 2016
primar 2016

si noroaiele de pe strazi tot rodul pamantului? dupa o ploicica mai serioasa ghici ce localitate a ramas fara curent electric? Cumpana? Acolo unde acum 2 saptamani viceprimarul anunta cu mare mandrie ca s-au rezolvat problemele , nu vor mai fi pene de curent ? miroase a reteta clasica : la cumpana se serveste doar paine pentru votanti fideli si circ pentru restu !!

Pravda
20 septembrie 2016
Gazeta

Te intrebi de unde izvoreste stilul asta gazetaresc intalnit numai in Pravda sovietica.De la un jurnalist din generatia tanara te-ai fi asteptat la altceva.Articole de genul asta citeam numai in Scanteia din anii cooperativizarii agriculturii dobrogene,prin anii '50-'60.Intre Victoria de la Oltina si Victoria Pesedismului de la Cumpana ne intalnim cu cea mai mare pomana dobrogeano-pesedista.Pomana are 230 Kg si 45 m lungime.Politia se plange ca nu are cadre suficiente in strada dar vad in poza cate un politist si un jandarm la fiecare 20 de placinte.Bani pentru udat gazonul stadionului nu are primarita lu' peste.Bine ca are bani de placinte.As fi vrut sa aflu cat a costat placinta pesedista si cine a suportat costul.As fi vrut sa aflu cati oameni cu domiciliul in Cumpana au plecat la munca in Italia,Spania,etc.Cati copii au ramas singuri ? Cati asistati sociali sunt in Cumpana ? Cate locuri de munca gasesti in Cumpana ? Cate unitati economice de productie sunt acolo ? Te apuca scarba.

Velma
23 octombrie 2016
O placinta de primar

N-am mai apucat "Scanteia tineretului" dar femeia asta Gaju chiar are fata de comunista. Nu mai vorbesc de discurs...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6627 secunde