Călin Popescu Tăriceanu:

"Rezultatul alegerilor europarlamentare nu poate răsturna actuala majoritate"

Marţi, 07 Mai 2019, 21:54
233
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că rezultatul alegerilor europarlamentare din 26 mai nu poate produce "o turbulență atât de mare încât să răstoarne actuala majoritate". 


"Rezultatul alegerilor pentru Parlamentul European, fără îndoială, constituite un barometru, un indicator, nu se poate desconsidera acest lucru, dar legitimitatea actualului Parlament și a Guvernului este dată numai și numai de alegerile generale din România, pentru Parlamentul României, care survin la anul. Nu văd cum ar putea să apară așa, un fel de mișcare de perturbare, o turbulență atât de mare încât să răstoarne actuala majoritate. Nu știu care ar putea să fie elementele", a declarat Tăriceanu, la România TV. 


Liderul ALDE apreciază că într-o coaliție trebuie să existe responsabilitate și corectitudine din partea partenerilor. 
"Cel puțin în ceea ce ne privește pe noi, ca partener de coaliție, nu am dat vreun moment impresia că facem astfel de jocuri, pentru că eu cred că trebuie să existe o anumită responsabilitate politică în momentul în care ești într-o coaliție, între parteneri trebuie să existe o anumită corectitudine a jocului politic", a mai spus Tăriceanu.
Pagina a fost generata in 0.225 secunde