Revoltă în PNL. Consilierii din Nicolae Bălcescu amenință cu demisia din partid

1953
Revoltă în PNL. Consilierii din Nicolae Bălcescu amenință cu demisia din partid - fondbogdanhutuca-1580063727.jpg

Articole de la același autor

Șase consilieri liberali din comuna Nicolae Bălcescu s-au poziționat împotriva revenirii la conducerea filialei PNL din comună a fostului primar Viorel Bălan, dar și a fostului său viceprimar, Nicolae Ciocănete. Cei doi foști liberali au fost reprimiți în partid, anul trecut, după ce, în urmă cu trei ani, au părăsit formațiunea politică și s-au înscris în PSD. 


În acest context, nemulțumiții au încercat să ia legătura cu liderul PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, însă, spun ei, nu au reușit să vorbească personal cu acesta, ci numai cu secretara filialei. 


"Consilierii PNL din Consiliul Local Nicolae Bălcescu cerem PNL Constanța, respectiv domnului Bogdan Huțucă, să intervină în situația organizației PNL Nicolae Bălcescu după întoarcerea în partid a trădătorilor Viorel Bălan și Nicolae Ciocănete, care au părăsit PNL înaintea alegerilor locale pentru a candida din partea PSD. După ce au preluat organizația PNL Nicolae Bălcescu, au început să excludă din partid consilieri locali care au susținut partidul trei ani, perioadă în care cei doi au fost membri PSD. Excluderea din partid a colegilor noștri consilierii locali Cătălin Lungu și Costel Pușcașu este nedreaptă și nu o vom accepta. Viorel Bălan și Nicolae Ciocănete sunt doi trădători care acum fac presiuni și amenințări asupra membrilor PNL că îi vor exclude pe toți", au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, consilierii liberali Ion Barna, Costel Sava, Vasile Pintiliciuc, Maria Mămăligă, Costel Pușcașu și Cătălin Lungu. 


În plus, ei se întreabă cum este posibil ca cei care au trădat cândva partidul să fie reprimiți acum cu brațele deschise. 
"Domnule președinte, unde este dreptatea și corectitudinea din Partidul Național Liberal? Cum ați acceptat să ne conducă organizația domnii Viorel Bălan, Nicolae Ciocănete și Florin Vlad, care în anul 2017, înainte de alegerile locale, au părăsit partidul și s-au înscris și susținut Partidul Social Democrat ? După ce au candidat din partea PSD și au pierdut alegerile locale, s-au reîntors la PNL, iar dumneavoastră i-ați primit și cu atât mai mult încep să excludă membri care trei ani de zile au fost loiali și fideli partidului. Trei ani, această organizație nu a condus-o nimeni, nu a avut președinte, vicepreședinte etc. și nu ați venit niciodată să vă interesați de această problemă. În momentul de față, refuzați să aveți o discuție cu noi, nu ne răspundeți la telefon, nu ne primiți în audiență, lăsându-ne să corespondăm doar cu doamna secretară", mai spun, în comunicatul de presă, contestatarii din comuna Nicolae Bălcescu. 


În final, ei aduc la cunoștință că vor contesta în instanță excluderea din PNL a liberalilor Cătălin Lungu și Costel Pușcașu, după care vor trimite un memoriu către PNL București, respectiv președintelui Ludovic Orban. Mai mult, contestatarii amenință că, în cazul în care PNL Constanța nu va interveni și această nedreptate nu va fi soluționată, își anunță cu toții demisia de onoare din PNL. 


"Le doresc succes în altă parte!" 
Contactat de "Cuget Liber", președintele Organizației Județene a PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a spus că știe despre situația din comuna Nicolae Bălcescu, acolo unde filiala se află în reconstrucție, în fruntea acesteia fiind fostul primar Viorel Bălan. 


"Nu este adevărat ceea ce susțin acești consilieri. La toate ședințele filialei au participat și persoane de la județ tocmai pentru a se evita eventualele nemulțumiri. Nu a spus nimeni nimic atunci. Filiala din Nicolae Bălcescu este în reconstrucție, iar domnul Viorel Bălan chiar a încercat să medieze situația de acolo. În plus, mi-au fost explicate și motivele pentru care a părăsit partidul în urmă cu câțiva ani. Am încredere în el, cu atât mai mult cu cât toate sondajele făcute acolo de noi ne arată că domnul Bălan este o persoană respectată și apreciată de comunitate", a declarat Bogdan Huțucă. 


Cât despre excluderea celor doi consilieri liberali, liderul de la județ are o altă explicație. Totodată, celorlalți consilieri liberali nemulțumiți, Bogdan Huțucă le transmite că le dorește succes, dar în altă parte, dacă nu vor să înțeleagă care este poziția partidului. 


"Au existat motive pentru care cei doi consilieri au fost excluși din PNL. Mai exact, în ședințele Consiliului Local nu au reprezentat poziția partidului, ci unele poziții de interes personal, devenind și recalcitranți. De asemenea, nu s-au implicat pentru strângerea de semnături la alegerile europarlamentare și prezidențiale. Acolo au fost obținute rezultate bune, însă nu este meritul lor. Cât despre cei care amenință cu demisia, le doresc succes, dar nu în interiorul PNL. La fel ca și în alte părți, și la Nicolae Bălcescu ne dorim o echipă puternică și ne dorim în echipă doar oameni care știu să facă cu adevărat echipă", a mai spus președintele Organizației Județene a PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6171 secunde