Reunirea Moldovei cu România, un nou proiect de țară?

214
1
Reunirea Moldovei cu România, un nou proiect de țară? - reunirea-1502795455.jpg
Reunirea Republicii Moldova cu România, ca obiectiv național pentru anul 2018, a fost tema dezbătută, luni, în cadrul lucrărilor Universității de Vară de la Izvoru Mureșului, participanții la discuții subliniind faptul că țara noastră trebuie să-și asume clar și fără echivoc acest proiect de țară, transmite Agerpres.

Președintele Comisiei pentru românii din afara granițelor, deputatul Constantin Codreanu, a declarat că reunirea este proiectul de țară al României, după integrarea în NATO și UE, iar anul 2018 trebuie să fie unul în care să se facă pregătirile pentru reunificarea celor două state românești.

"Vine anul 2018, este Centenarul Marii Uniri, atunci când unii spun că celebrăm, dar eu, din păcate, spun că nu putem celebra atâta timp cât România nu este întreagă, atât timp cât mai avem o bucată de Românie care se află în afara granițelor și cred că anul 2018 ar trebui să ne prindă în procesul de pregătire a reunirii celor două state românești care există acum, cele două state românești ale noastre, nu trebuie să ne ferim de acest cuvânt și este evident că orice discuție despre un proiect de țară nu poate fi decât unul despre reunire, nu trebuie să inventăm roata, dimpotrivă trebuie să spunem clar și răspicat că acesta este proiectul nostru de țară după integrarea în NATO și UE", a declarat deputatul Constantin Codreanu.

Comentează știrea

DODO
16 august 2017
pe moldoveni i-ati intrbat ?

credeti ca politicienii de la Chisinau vor sa vina sub papucul nostru ? sa lase chifteaua lor pentru oasele ce ramin de la masa mafiei romanesti ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6178 secunde