Restaurarea Cetății Capidava va fi reluată. "Vom ține cont de recomandările Ministerului Culturii"

371

Articole de la același autor

Consiliul Județean Constanța a primit din partea Ministerului Culturii și Identității Naționale o informare privind situația proiectului "Restaurare, Consolidare, Protecție, Conservare și Punere în Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava". 


Mai exact, reprezentanții Ministerului Culturii au trimis către Consiliul Județean Constanța mai multe precizări prin care reconfirmă sprijinul autorităților centrale privind continuarea proiectului. 


Astfel, reprezentanții Ministerului punctează faptul că a fost avizat favorabil proiectul "Restaurare, Consolidare, Protecție, Conservare și Punere în Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava" atât în 2010, cât și în 2012. 


În ceea ce privește punctul de vedere al Comisiei Naționale Limes, potrivit Ministerului acesta "este un organism consultativ, care nu a avut niciodată calitatea de avizator pentru documentații de intervenții la monumente istorice". Mai mult, în adresa primită se punctează că responsabilitățile pe sectoarele de limes sunt definite pentru zonele ce compun fosta frontieră din provincia romană Dacia. După cum cunoașteți, Capidava este un important obiectiv specific frontierei romane situată în antichitate în altă provincie din Imperiul Roman (provincia Moesia Inferior)."


Potrivit punctului de vedere al Ministerului Culturii și Identității Naționale există toate premisele legale pentru continuarea lucrărilor. 


"Ultimele demersuri vor asigura și implicarea pozitivă a specialiștilor care s-au manifestat public, inițial, împotriva proiectului", se mai precizează în documentul menționat.


Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a subliniat faptul că se fac eforturi pentru deblocarea proiectului, motiv pentru care au fost inițiate o serie de întâlniri între reprezentanții Ministerului Culturii și Identității Naționale, proiectanții lucrării, precum și coordonatorul științific al șantierului. 


"Ne dorim finalizarea acestui proiect. Vom ține cont de recomandările Ministerului Culturii, dar este esențial să deblocăm această situație", a susținut Horia Țuțuianu. 


El a mai adăugat că instituția pe care o reprezintă este pregătită să reia procedurile pentru lucrările rămase de executat.


Reamintim că, în cazul proiectului Cetății Capidava, lucrările au fost întrerupte după ce au fost descoperite implicații penale, mai multe persoane fiind trimise în judecată. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.4401 secunde