Deputatul Florin Gheorghe:

"Reorganizarea ANAF este dovada incompetenței USL"

382
Deputatul democrat-liberal, Florin Gheorghe, consideră că ineficiența Guvernului Ponta își arată pe zi ce trece roadele. El spune că măsurile luate de actualul guvern condus de USL nu mai miră pe nimeni, ci arată adevărata față a incompetenței.

În acest context, deputatul PDL de Constanța, Florin Gheorghe, atrage atenția că, deși USL a luat măsura reorganizării ANAF, veniturile propuse a fi colectate pentru anul 2014 sunt mai mici.

"Cunosc faptul că USL și-a asumat reorganizarea ANAF și creșterea eficienței structurilor subordonate Ministerului Finanțelor Publice. Cu toate acestea, din simpla analiză a Proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2014 nu pot să nu remarc cel puțin două aspecte: veniturile anticipate pentru anul 2014 sunt de 32,9% din PIB, adică mai mici decât în anii 2013 și 2012, iar măsurile fiscale ce se aplică de la 1 ianuarie 2014 ar trebui să aducă un aport substanțial la bugetul de stat. Totodată, cheltuielile de protocol, pentru bunuri și servicii sau pentru deplasări în străinătate au crescut cu 20% și până la 200%", a precizat Florin Gheorghe.

În acest sens, deputatul con-stănțean a depus o interpelare la adresa ministrului finanțelor, Daniel Chițoiu.

"Vă rog să explicați, domnule ministru, de ce pentru anul 2014 vă propuneți un nivel inferior al înca-sărilor bugetare și care este jus-tificarea majorării substanțiale a categoriei de cheltuieli denumite, generic, cheltuieli de protocol, în contextul în care cheltuielile pentru investiții au fost afectate negativ", l-a întrebat Florin Gheorghe pe ministrul finanțelor publice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5156 secunde