Regulamentul serviciului de adăpostire a animalelor aflate în pericol, în dezbatere publică la CJC

322
Regulamentul serviciului de adăpostire a animalelor aflate în pericol, în dezbatere publică la CJC - fondcjcanimale-1638990586.jpg

Articole de la același autor

Animalele aflate în pericol trebuie să fie protejate de către autorităţile locale în fiecare oraş din această ţară. Consiliul Judeţean Constanţa încearcă să rezolve acest aspect şi în judeţul nostru şi cel mai probabil va reuşi. Preşedintele CJC, Mihai Lupu, a creat un Grup de Lucru la nivelul instituţiei, condus de vicepreşedintele CJC Petre Enciu, care să facă toate demersurile pentru ca animalele fără stăpân şi cele sălbatice să fie protejate.

Astfel, s-a creat un regulament judeţean al serviciului de adăpostire a animalelor aflate în pericol, care în acest moment se află în dezbatere publică. Acest regulament este publicat pe site-ul oficial al Consiliului Judeţean Constanţa şi poate fi citit de fiecare cetăţean al judeţului Constanţa. În mare, regulamentul care a fost pus în transparenţă prevede mai multe aspecte importante.

În regulament se specifică modul în care sunt încheiate contracte între Consiliul Judeţean Constanţa şi adăposturi de animale sau grădini zoologice. În baza acestor contracte, prestatorii vor avea obligaţia să asigure capturarea, transportul, ciparea, înregistrarea, deparazitarea, tratarea, hrănirea și găzduirea animalelor aflate în pericol pe o perioadă de 75 de zile.

Prin animalele aflate în pericol se înţelege animale care au fost rănite sau schingiuite, care au fost implicate în lupte special amenajate cu alte animale, care au fost împuşcate în scop vânătoresc, sau care au fost expuse la temperaturi extrem de scăzute sau extrem de ridicate.

Animalele care nu au fost revendicate de către proprietari în perioada de 75 de zile, prestatorii le pot propune spre adopție sau pot opta pentru păstrarea lor.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa au emis şi un comunicat prin care se adresează publicului larg şi în care se specifică faptul că acest regulament poate fi consultat de către oricine până la data de 3 ianuarie 2022.

„Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a dispus constituirea unui Grup de Lucru, la nivelul instituției, condus de vicepreședintele Petre Enciu, în vederea elaborării unui Regulament al Serviciilor Publice de Adăpostire a Animalelor de pe raza judeţului Constanţa. Acesta stabileşte cadrul juridic al modului în care se organizează şi funcţionează serviciile publice de adăpostire a animalelor de pe raza judeţului Constanţa.

Opinia dumneavoastră, a societății civile, este extrem de importantă în procesul de elaborare a acestui regulament, astfel încât să reflecte o atitudine cât mai realistă și orientată către necesități. În acest sens, persoanele interesate pot transmite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus consultării publice, la adresa de e-mail [email protected] sau pe adresa poştală Constanţa, Bulevardul Tomis, nr. 51, cam. 354, până la data de 03 ianuarie 2022”, se arată în comunicatul emis de CJC.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3993 secunde