Regele Mihai, invitat în Parlament

5109
1
Regele Mihai, invitat în Parlament - mihaii-1316552044.jpg
Regele Mihai va fi invitat în Parlament pe 25 octombrie, când împlinește 90 de ani. Invitația a fost făcută de PNL. Dacă, inițial, PDL s-a opus venirii Regelui în Parlament, se pare că aleșii democrat-liberali s-au răzgândit, propunerea fiind îmbrățișată, într-un final, de 203 parlamentari.
Parlamentul a aprobat, astăzi, propunerea liberalilor de a-l invita pe Regele Mihai, pe 25 octombrie, într-o ședință solemnă a Legislativului.
Decizia a fost luată cu 203 voturi "pentru", 3 "împotrivă" și 46 de abțineri.
Propunerea ca fostul suveran să se adreseze plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului în ziua în care aniversează 90 de ani a venit din partea liberalilor, însă PDL a respins-o.
Ulterior, se pare că aleșii din PDL s-au răzgândit. Prima voce democrat-liberală care a sărit în apărarea Regelui a fost cea a vicepreședintelui PDL Theodor Paleologu, cel care le-a bătut obrazul colegilor săi.
Casa Regală a anunțat, ieri, că a primit cu bucurie vestea invitării Majestății Sale Regelui de a se adresa Camerelor reunite ale Parlamentului României, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, se arată într-un comunicat.
"Revenind la tribuna Parlamentului după mai bine de șaizeci de ani, Regele se va adresa națiunii într-un moment în care este nevoie de încredere, unitate, speranță și respect în societatea românească. Casa Regală consideră decizia Legislativului o dovadă de democrație și libertate, de clarviziune și de simț al istoriei", se mai transmite prin comunicatul de presă.

Comentează știrea

sever
21 septembrie 2011
mai bine tarziu ,decat niciodata

TRAIASCA REGELE !!! singura persoana cinstita,dezinteresata,pe care poporul ar trebui sa se bizue.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6295 secunde