Referendumurile locale vor fi organizate doar odată cu alegerile pentru primari. Guvernul a schimbat legea

141
Referendumurile locale vor fi organizate doar odată  cu alegerile pentru primari. Guvernul a schimbat legea - referendum-1463063529.jpg
Guvernul a modificat miercuri, printr-o ordonanță de urgență, Legea privind organizarea și desfășurarea referendumului, astfel încât să poată avea loc referendumuri locale odată cu alegerile pentru primari și consilieri locali și județeni și utilizând infrastructura pregătită pentru acest tip de scrutin. Potrivit unui comunicat al Executivului, scopul ordonanței este eliminarea restricțiilor pe care le întâmpină în prezent autoritățile publice locale cu privire la organizarea referendumurilor locale în aceeași dată cu cea a alegerilor pentru primari și consilieri locali și județeni.

"În cazul organizării simultane a referendumului local și alegerilor locale, ambele scrutine se realizează în cadrul acelorași secții de votare, cu aceleași ștampile, operațiunile electorale fiind îndeplinite de către aceleași birouri electorale ale secțiilor de votare. Alegătorii votează în baza unor liste electorale perma-nente și a unor liste electorale su-plimentare separate, întocmite conform legii. Cheltuielile pentru confecționarea buletinelor de vot pentru referendumul local sunt suportate din bugetul local", anunță Guvernul.

v v v

Un astfel de referendum va avea loc pe data de 5 iunie și în orașul Eforie, scrutinul fiind organizat la propunerea primarului Ovidiu Brăiloiu.

Scopul acestuia este de a stabili cine va administra pe viitor plajele situate pe raza localității.

Astfel, pe buletinul de vot va fi tipărită întrebarea: "Sunteți de acord ca administrarea plajelor să se facă de către Consiliul Local și Primăria Eforie?", iar locuitorii vor trebui să voteze una dintre variante, respectiv, DA sau NU.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3967 secunde