REFERENDUMUL a picat!

5717
41

Articole de la același autor

Prezența la vot în județul Constanța a fost sub 50%, conform datelor preliminarii, consultarea populară organizată de Nicușor Constantinescu fiind astfel lovită de nulitate. Scrutinul a ridicat încă de la început numeroase semne de întrebare, de la oportunitatea lui până la modul de organizare, FRAUDA fiind cuvântul de ordine. Prefectul Claudiu Iorga Palaz și președintele PDL Constanța Christian Gigi Chiru au anunțat că vor face plângeri penale împotriva membrilor BEJ, care au prelungit de la sine putere ora de desfășurare a votului. Așteptăm ca președintele CJC Nicușor Constantinescu să explice de unde vor fi recuperate cele 20 miliarde de lei vechi, atât cât a costat simulacrul de referendum.

La referendumul de ieri au fost așteptați la urne 631.838 de cetățeni cu drept de vot care trebuiau să răs-pundă cu DA sau NU la întrebarea: "Sunteți de acord cu desființarea unității administrativ-teritoriale, județul Constanța?"
Pentru ca scrutinul să fie validat era nevoie ca jumătate plus unu din numărul total de constănțeni cu drept de vot să se prezinte la urne. La acest scrutin au fost tipărite aproape 700 de mii de buletine de vot și au fost distribuite 2.060 de ștampile cu mențiunea "votat", 515 ștampile de control și 500 de mii de timbre autocolante.
Cu toate acestea, constănțenii nu s-au lăsat păcăliți de intoxicările venite din partea PSD Constanța în care oamenilor li se spunea că își vor face buletinul la Focșani sau permisul la Buzău și au preferat să-i taxeze pe cei care îi iau de fraieri neprezentându-se la urne.
Așa se face că, prezența mică la vot s-a văzut încă de la primele ore ale dimineții continuând pe tot parcursul zilei. Drept urmare, la orele 19.00, prezența la vot în județul Constanța era de aproximativ 39%. În momentul în care au realizat că referendumul nu ar fi validat din cauza procentului mic care nu ar fi putut fi majorat până la ora 20.00, membrii Biroului Electoral Județean au decis să prelungească votarea cu încă o oră, deși în Legea 3/2000 se precizează clar că alegerile se încheie la ora 20.00.
La scurt timp de la luarea acestei decizii și transmiterea ei către secțiile de votare, deputatul PDL Maria Stavrositu s-a prezentat la sediul BEJ.
Ea a dorit să afle pe baza cărei legi s-a luat hotărârea de prelungire a referendumului de la ora 20.00 la ora 21.00, moment în care repre-zentanții BEJ i-au înmânat o copie a deciziei.
"Este o ilegalitate ceea ce se întâmplă. Observ că nu se mai respectă legile, nu se mai respectă Constituția atâta timp cât unii pot lua decizii de capul lor", a declarat Maria Stavrositu.

"Nicușor Constantinescu se bucură ca Geoană"
Cu toate că referendumul a fost prelungit cu o oră, rezultatul final nu a fost cu mult schimbat. Potrivit numărătorilor paralele efectuate atât de PSD cât și de PDL, prezența la vot s-a situat undeva în jurul procentului de 43%. De asemenea, mulți președinți de secții de votare nu au așteptat ora 21.00 pentru a închide urnele, la ora 21.05 ei fiind deja la BEJ cu buletinele în saci.
Pe de altă parte, funcționarii de la CJC au fost chemați de acasă pentru a prelua sacii cu buletinele de vot veniți de la secțiile de votare deoarece angajații de la Statistică au refuzat să fie părtași la acest refe-rendum privat.
La închiderea urnelor la ora 21.00, inițiatorul acestui referendum, președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constanti-nescu, se declara mulțumit. "Din punctul meu de vedere referendumul va fi validat deoarece ne vom raporta la ultimul recensământ din care a reieșit că suntem mai puțini cu 50.000", a spus Nicușor Constantinescu.
În schimb, colegii de partid din PSD nu erau de aceeași părere și, pentru a nu-și supăra șeful, declarau sub protecția anonimatului că referendumul nu este validat din cauza procentului mic.
"Prelungirea referendumului cu încă o oră este ilegală și, pentru acest lucru, le voi face plângere penală membrilor Biroului Electoral de Circumscripție Județean care au luat această decizie. Din datele pe care le dețin, referendumul nu îndepli-nește condițiile pentru a fi validat deoarece nu a depășit 45 %. Cred că Nicușor Constantinescu se bucură la fel ca Geoană", a declarat prefectul Claudiu Iorga Palaz.
Nici reprezentanții PDL Constanța nu au fost mulțumiți de prelungirea cu încă o oră, a termenului limită de desfășurare a referendumului.
"Prin această hotărâre, Biroul Electoral de Circumscripție Județean a încălcat în mod flagrant prevederile Legii 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, ac-tualizată și republicată, care stipulează la art. 34 că scrutinul se va deschide la ora 8.00 și se va încheia la ora 20.00. Pe cale de consecință, Partidul Democrat Liberal va formula plângeri penale pentru membrii Biroului Electoral de Circumscripție Județean care au hotărât această gravă ilegalitate. Decizia de prelungire a duratei referendumului vine în completarea celorlalte acțiuni de fraudare pe care organizatorul acestuia le-a folosit pe întreg procesul de votare", a declarat președintele PDL Constanța, Christian Gigi Chiru.
La închiderea ediției, la sediul BEJ soseau reprezentanții secțiilor de votare, un rezultat final urmând să fie dat în cursul zilei de astăzi.



Comentează știrea

41 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
Dobrogeanul!
7 noiembrie 2011
hai sa fim doar noi si atat!!!!!!

DOBROGEA LIBRE!!!!! Sa punem granita pe Dunare!

Out cu psd
7 noiembrie 2011
Chiru PRIMAR

Referendumul nu a trecut si este o victorie a președintelui Chiru si PDL c-ta, constantenii vor sa plece Mazăre si Constantinescu iar Chiru este cel care va lua locul lui Mazăre

victor
7 noiembrie 2011
Noua capitala

Va doresc ca noua capitala a marelui judet sa fie la Braila si atunci sa va vad cum va dati cu capul de pereti ca nu ati iesit la vot.Basescu se va razbuna pe voi si asa va proceda . Dormiti , stati la televizor la telenovele sau prin bombe la bere ca alti va pregatesc un viitor fericit . Hai Basascu la putere si razbunate pe ei !!

gicu
7 noiembrie 2011
referendum

Dormiti linistiti,Basescu lucreaza pentru voi !

petre
7 noiembrie 2011
Somnorosilor

Vigilentilor ,vedeavasi mergand la Braila la tanti Elvira , dupa ce ati luat-o in bot , neducandu-va la vot.

CATA-CT
7 noiembrie 2011
PROBLEMA ACTELOR

PROBLEMA MARE NU ESTE CA MERGEM LA BRAILA SAU LA GALATI SAU RAMANEM LA CONSTANTA PENTRU UN ACT , CAT FAPTUL CA INDIFERENT UNDE VA FI OBLIGATORIU SCHIMBAREA BULETINELOR,PERMISELOR DE CONDUCERE CAT SI PASAPOARTELE !!! ATUNCI SA VEZI CIRC SI FOAME !!! IAR A CASTIGAT MALEFICUL BASE !!!

eu
7 noiembrie 2011
muie mazare

:))retardatule gataaaaaa cu prosti romani se trezesc pana cand ..muie baaaa nu vrem sa votam bn ar fi si la prezidentiale sa fie la fel e singura noastra arma sa nu iesim la vot ...cineva din afara se va sesiza ..poate ne salveaza de porci astia comunisti...

admirator
7 noiembrie 2011
NC este cretin!

Desi stie ca, din 2004, victoria PSD in alegeri este asigurata de neprezentarea cetatenilor la urne (absenteism endemic), totusi vrea o confruntare electorala cu el insusi, impotriva absenteismului?!!! Pe o problema care nu exista. Sa astepte intii, legea care desfiinteaza judetul si atunci sa faca referendum... Acum, ce rost are, cind sunt doar discutii preliminare? Dar ultimele doua alegeri (presedinte, referendum) arata ca Mazare ar trebui sa-si dea demisia. PSD ocupa -inca- functiile de putere, dar electoratul nu mai e cu el. Cu exceptia batrinilor senili, fanatici si/sau dependenti de pungile cu pui si ulei, zahar, faina! (Fanatici comunisti, totusi?!!!) Batrini senili care si-au dat proba "inteligentei" si "corectitudinii". Si care cistiga alegerile (pentru PZD) doar pentru ca tinerii nu vin la vot. E de tinut minte! Curios, dar nimeni nu spune nimic de nr. de voturi pro si contra. Toti cei prezenti la urne au votat impotriva desfiintarii judetului? Asta chiar ar fi ciudat. Oricum, guvernul ar trebui sa inteleaga faptul ca megajudetele propuse sunt ilogice si nepopulare. Daca vrea impartirea in departamente mari, trebuie revenit la schema traditiilor noastre: Dobrogea, Baragan, Muntenia, Oltenia, Banat etc.

lider
7 noiembrie 2011
porcusor inca nu crede

s+a imbatat manga si a dormit in vreo 3 intersectii iar acum se duce sa numere voturile la partid :)))) porcusorule ai pierdut nene, lasa-ne

lapusneanu
7 noiembrie 2011
ce bine-mi pare ca a luat tzeapa

40...41% ... atat mai are PSD=PNL in constanta... 3% s-au miscat datorita PDL... iar restul de 57% VA DA M00I3 LA TOTI JEGOSII DIN PRIMARIE, PREFECTURA, CJC, etc. si daca din astia 40...41% mai mor cativa pensionari, se duce USL pe copca =))

41 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9832 secunde