Referendum: MAE organizează 377 de secții de votare în străinătate

279
Referendum: MAE organizează 377 de secții de votare în străinătate - referendum-1538315178.jpg
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) va organiza 377 de secții de votare în străinătate la referendumul național de revizuire a Constituției din 6-7 octombrie referitor la redefinirea familiei.

Potrivit unui comunicat al MAE, lista secțiilor de votare din străinătate pentru referendum a fost stabilită prin Ordinul ministrului afacerilor externe nr. 1874/ 2018.

"Potrivit prevederilor legale, Ministerul Afacerilor Externe organizează secții de votare pentru alegătorii care se află în străinătate în zilele votării, pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare, secțiile consulare și institutele culturale din străinătate. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe poate organiza, cu acordul autorităților străine, secții de votare și în alte locații", se arată în comunicat.

Sursa citată menționează că din cele 377 secții de votare înființate în străinătate, 192 vor fi organizate pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare și institutele culturale, iar 185 vor fi organizate în alte locații, în vederea asigurării unui acces cât mai facil pentru cetățenii români aflați în străinătate în comunități semnificative, situate la distanțe mari față de sediile misiunilor diplomatice și oficiilor consulare.

Potrivit comunicatului, cele mai multe secții de votare vor fi organizate în Italia (58), Spania (47), Republica Moldova (35), Statele Unite ale Americii (32), Marea Britanie (19), Franța (15), Germania (14).

"Ministerul Afacerilor Externe a început, totodată, distribuirea buletinelor de vot, a ștampilelor electorale și a celorlalte materiale necesare votării către misiunile diplomatice, oficiile consulare și institutele culturale din străinătate, urmând ca acestea să fie puse la dispoziția birourilor secțiilor de votare din străinătate", se spune în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6173 secunde