Referendum 2018 / Orban: Dacă nu se adună cvorumul, este vina lui Dragnea

231
Referendum 2018 / Orban: Dacă nu se adună cvorumul, este vina lui Dragnea - vot555-1538912488.jpg
Președintele PNL Ludovic Orban susține că deplânge implicarea "total neoportună și nesinceră a PSD și a lui Liviu Dragnea" în referendumul pentru familie, argumentând că, dacă nu se va aduna cvorumul pe tema modificării Constituției, este vina exclusiv a faptului că "liderul social-democrat a încercat să confiște această acțiune", relatează Agerpres.


"Vreau să spun câteva cuvinte despre modul în care s-a derulat campania de o parte și de alta, respingând orice fel de exagerare din partea oricărui părți. De asemenea deplâng implicarea total neoportună și nesinceră a lui Liviu Dragnea și a PSD în acest referendum și le spun tuturor românilor că acest referendum nu este nici al PSD, nici al lui Liviu Dragnea, este un referendum care ne privește pe fiecare dintre noi și este un referendum prin care decidem modul în care va funcționa familia, dacă va funcționa sau nu în sensul creștin, în sensul moralei creștine. (...) N-ar trebui să își asume nimeni acest lucru. Sigur că pe tot ce pune mâna Dragnea se ofilește, se compromite sau se distruge. Dacă nu se va aduna cvorumul pe această temă în care opinia majorității zdrobitoare a populației este bine cunoscută, pentru că s-au făcut foarte multe sondaje, este vina exclusiv a faptului că Dragnea a încercat să confiște această temă în interes propriu și că a determinat foarte mulți români să nu vină la acest referendum numai pentru a nu-i face un serviciu lui Dragnea", a declarat Orban, după ce a votat la școala gimnazială nr.1 din Dobroești.


El a apreciat că cei care încurajează cetățenii să nu meargă la vot nu fac un bine democrației.

"Vor urma și alte referendumuri, poate facem modificarea Constituției să introducem 6% din PIB în bugetul pentru educației, poate facem referendumuri pentru a introduce în Constituție inițiativa cetățenească de integritate în exercitarea funcției publice. Orice fel de campanie care este făcută împotriva exercitării dreptului de vot al cetățenilor nu face bine democrației. Resping orice politizare de o parte sau de alta. De asemenea, pe orice temă importantă din societate noi nu trebuie să ne stabilim pozițiile în funcție de pozițiile PSD și ale lui Liviu Dragnea. Dacă Liviu Dragnea se bate cu cărămida în piept, nu înseamnă că noi trebuie să ne facem musulmani sau dacă Liviu Dragnea spune că apără pădurile virgine, nu trebuie să punem mâna pe secure și să tăiem pădurile. Dacă Liviu Dragnea spune că susține cota unică de impozitare, nu trebuie ca noi să ne apucăm să susținem cota progresivă de impozitare. Pe fiecare temă, fiecare cetățean trebuie să se raporteze în conformitate cu propriul discernământ, cu propriile convingeri, cu propria conștiință", a adăugat Orban.

În legătură cu prezența redusă la vot, Orban a spus că "este dreptul fiecărui cetățean să se raporteze așa cum îi dictează propria opinie, propriei convingeri, să vină sau să nu vină la vot".

El a susținut că PNL nu a făcut niciodată campanie pentru a aduce oamenii cu arcanul la vot.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7581 secunde