Redeschiderea urmăririi penale fără participarea procurorului și inculpatului încalcă Constituția

95
Redeschiderea urmăririi penale fără participarea procurorului și inculpatului încalcă Constituția - judecator1378291575-1435070129.jpg
Plenul Curții Constituționale a decis, azi, că sunt neconstituționale dispozițiile art. 335 alin. (4) din Codul de procedură penală, care prevede faptul că un judecător de cameră preliminară hotărăște, fără participarea procurorului și a suspectului sau inculpatului, asupra legalității și temeiniciei ordonanței prin care s-a dispus redeschiderea urmăririi penale.

Art. 335 alin. (4) din Codul de procedură penală prevede: "Redeschiderea urmăririi penale este supusă confirmării judecătorului de cameră preliminară, în termen de cel mult 3 zile, sub sancțiunea nulității. Judecătorul de cameră preliminară hotărăște prin încheiere motivată, în camera de consiliu, fără participarea procurorului și a suspectului sau, după caz, a inculpatului, asupra legalității și temeiniciei ordonanței prin care s-a dispus redeschiderea urmăririi penale. Încheierea judecătorului de cameră preliminară este definitivă".

Potrivit unui comunicat al CCR, în urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că prevederile art.335 alin. (4) din Codul de procedură penală sunt neconstituționale cu privire la soluția legislativă conform căreia judecătorul de cameră preliminară hotărăște "fără participarea procurorului și a suspectului sau, după caz, a inculpatului", scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 16 Martie 2015
Stire din Politică-Administrație : Traian Băsescu, URMĂRIT PENAL
Sâmbătă, 14 Martie 2015
Stire din Politică-Administrație : Ministrul Darius Vâlcov, URMĂRIT PENAL
Pagina a fost generata in 0.3831 secunde