Redeschiderea restaurantelor, cinematografelor și teatrelor, dezbătută miercuri de CNSU

124
Redeschiderea restaurantelor, cinematografelor și teatrelor, dezbătută miercuri de CNSU - orban-1598430734.jpg
Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) se reunește miercuri pentru a dezbate ordinul comun privind regulile de protecție sanitară pe timpul campaniei electorale.


De asemenea, vor fi discutate și măsurile referitoare la redeschiderea teatrelor, cinematografelor și restaurantelor, potrivit Agerpres.


Anunțul a fost făcut marți de premierul Ludovic Orban în cadrul unei vizite pe care a efectuat-o în județul Dâmbovița.


El a precizat că vor fi dezbătute mai multe subiecte: completarea hotărârii de guvern privind starea de alertă, pentru a introduce anumite reguli de desfășurare a campaniei și baza pentru ordinul comun al Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății și președintelui Autorității Electorale Permanente cu regulile sanitare de desfășurare a campaniei și de desfășurare a zilei votului; reluarea activității în teatre, cinematografe; reluarea activității în restaurante din spații închise.


Referitor la restaurante, premierul a arătat că există o propunere ca activitatea acestora să nu fie încă redeschisă în zonele unde există un nivel de răspândire a virusului peste un anumit număr de cazuri în ultimele 14 zile.


"Mâine vom avea o întâlnire la ora 15:00 și cu reprezentanții industriei ospitalității, care a fost solicitată de cele 4 organizații profesionale din domeniu. Vom ține cont și de punctul lor de vedere, astfel încât să luăm o decizie care, pe de-o parte, să permită reluarea unor activități importante din viața culturală, reluarea activităților economice în spații închise de tip restaurant, dar, pe de altă parte, să și reducem la maxim riscul de răspândire a virusului", a explicat Orban.


Premierul Orban a anunțat luni seară că restaurantele ar putea fi deschise de la 1 septembrie, o decizie urmând a fi luată în decursul acestei săptămâni.


"Dezbatem în cursul acestei săptămâni. Am solicitat punctul de vedere al specialiștilor din Grupul de Suport Tehnico-Științific și alți specialiști să vedem ce formule, ce propuneri, ce recomandări. Intenția mea este ca în cursul acestei săptămâni să luăm o decizie. Cu atât mai mult cu cât se va termina sezonul estival și va fi din ce în ce mai greu ca hotelurile, de exemplu, să poată să servească masa pe terasă", a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.


Șeful Guvernului a adăugat că va avea în această săptămână o întâlnire cu reprezentanții din industria HoReCa pentru a discuta aspecte despre subiect, iar în cursul acestei săptămâni va trebui luată o decizie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4164 secunde