Rectificare de buget la Primăria Constanța. "Banii merg la Registrul Spațiilor Verzi și la proiectele europene"

624
1
Rectificare de buget la Primăria Constanța.

Articole de la același autor

Consiliul local al municipiului Constanța s-a reunit, vineri, în ședință ordinară pentru a supune aprobării mai multe proiecte de hotărâre, inclusiv rectificarea bugetului local pe anul 2018. Pe ordinea de zi ce cuprindea 79 de puncte au mai fost adăugate, ulterior, trei proiecte, din care un acord de colaborare cu Consiliul Județean pentru finanțarea centrelor de informare și promovare a consumului de carne de ovine.


"Am solicitat această rectificare pentru a așeza prioritățile și a finanța registrul spațiilor verzi, proiectul de infrastructură mare de SC RAJA SA, participarea în cadrul unor proiecte europene a Colegiului Național «Mircea cel Bătrân», dar care ne aduce în atenție și problema finanțării unităților școlare, sume necesare fiecărei unități școlare", a explicat primarul Decebal Făgădău.


De asemenea, în cadrul ședinței de vineri, au fost finalizate mai multe proceduri pentru darea în folosință a noilor blocuri din cartierul Henri Coandă, repartizarea unor spații de locuit construite de ANL, în regim de închiriere, și atribuirea, în proprietate, pentru 24 de revoluționari, a câte unui loc de veci. 


"Iată că la 28 de ani de la Revoluție, reușim să le dăm în proprietate ceea ce legea specială, de care ei beneficiază, prevedea - locurile de veci", a mai spus edilul.


Bani pentru sportul constănțean


Unul din proiectele aprobate de consilieri a vizat solicitarea Consiliului Local către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului situat în municipiul Constanța, zona Badea Cârțan, din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului local al municipiului Constanța.


"Acea bază sportivă de la Triunghi și ce a mai rămas din «Badea Cârțan» există doar pe hârtie, în realitate este doar o pârloagă. Tocmai de aceea ne dorim să le luăm în patrimoniul nostru, să le administrăm, redându-le comunității și să le redăm orașului", a explicat primarul.


În plus, consilierii locali au aprobat alocarea unei sume din bugetul local pentru finanțarea activității sportive a Clubului Sportiv Farul Constanța în anul 2018. 


"Chiar dacă a ieșit la pensie, profesorul Floroiu merge zilnic la club pentru că nu se poate despărți de casa lui și le-am promis că-i vom susține, deoarece CS Farul Constanța a reprezentat România la multe competiții internaționale și a fost o pepinieră de ambasadori ai Constanței nu doar ai României. Vom demara un proces de trecere a CS Farul de la Ministerul Tineretului către municipalitate, dar nu vrem să grăbim acest proces pentru că el este unul fără precedent. Și înțelegem de ce ministerul are nevoie de multe dovezi de încredere. Această finanțare reprezintă o dovadă de încredere", a completat Decebal Făgădău.


Un sfert din încasările la impozite merge la bursele elevilor


În cadrul aceleiași ședințe, consilierii locali au aprobat numărul și cuantumul burselor aferente semestrului al doilea al anului școlar 2017 – 2018 pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat. Deși reprezentanții elevilor au solicitat majorarea cuantumului burselor, acestea au rămas la nivelul de anul trecut.


"Constanța are cele mai mari trei din cele patru burse din România, la performanță, de studiu și sociale. Sper ca ușor-ușor rezultatul să se vadă în performanță, adică fie premii naționale și internaționale, medii foarte bune la bac, dar și scăderea cifrelor de abandon. În ultimii ani, bugetul alocat burselor școlare s-a dublat. Nu vreau să întreb dacă situația școlară s-a dublat. Însă vreau să spun că 11 milioane din cele 48,1 milioane de lei pe care estimăm că le vom încasa pe 2018 se duc la bursele elevilor. Practic, un sfert din încasările din impozitele de la persoanele fizice merge către burse. Sper ca efortul pe care îl face comunitatea să fie bine înțeles în primul rând de către elevi", a precizat primarul Constanței.


Comentează știrea

ct
24 martie 2018
rusine....

tot cu milogii asa zisi revolutionari.... de la butelii la locuri de veci, au primit de toate, moca, milogii astia.... trimisi la munca, asta trebuie facut ! oras mare bogat, arata ca o comuna din moldova, caci banii orasului nu sunt folosi unde si um trebuie .... rusine primare !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5413 secunde