Reacția lui Tăriceanu, după ce DNA a cerut urmărirea sa penală

Joi, 08 Noiembrie 2018
105
Călin Popescu Tăriceanu a avut o reacție dură, după ce DNA a cerut urmărirea penală în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu într-un nou dosar.

"Nici nu știam și nici nu știu, pentru că, până în acest moment, nu am primit nicio astfel de solicitare", a declarat Tăriceanu, pentru Antena3.


"Nu facem decât să arătăm și mai pregnant cum funcționează justiția în România. Senatul va urma procedurile care se fac în atfel de situații. Nu pot să anticipez decât că Senatul va urma procedurile care trebuie să fie urmate dacă se primește o astfel de solicitare. Mi-e greu să fac alte comentarii despre ce se va întâmpla. Astea sunt informații despre care nu știu de unde provin și nu stau să comentez pe marginea lor", a mai spus președintele Senatului la Antena 3.


Procurorii Anticorupție au cerut miercuri Senatului să dea aviz de urmărire penală chiar pentru Președintele Camerei Superioare a Parlamentului. Călin Popescu Tăriceanu este vizat de bănuiala că ar fi primit mită în perioada în care era premier. Potrivit surselor citate, acuzația se referă la perioada în care Tăriceanu a fost membru al Guvernului.


ALDE, partidul al cărui lider este Călin Popescu Tăriceanu, a dat un comunicat de presă:


În legătură cu informațiile vehiculate în mass-media, doresc să fac următoarele precizări:

1. Până la această oră, nu am primit nici o comunicare oficială, referitoare la începerea urmăririi penale într-un dosar al DNA;

2. În legătură cu informațiile vehiculate de presă, referitoare la presupuse ilegalități în dosarul Microsoft, menționez:

– Pe timpul mandatului meu de Prim-Ministru, Guvernul nu a efectuat nici o plată în contul licențelor Microsoft;

– Hotărârile de Guvern care au fost adoptate în acea perioadă au avut drept scop inventarierea licențelor Microsoft folosite în instituțiile publice;

– Reamintesc că acest contract a fost semnat și pus în aplicare, în baza unei Hotărâri de Guvern, adoptată în 2004;

3. Este ciudat faptul că la peste 10 ani de la terminarea mandatului și la 3 ani după prima vehiculare a numelui meu în acest dosar, se reia această temă pe care o consider o reacție în plus față de atitudinea mea de combatere a abuzurilor și exceselor din justiție. Demersurile mele, în mod evident deranjează pe cei care au acaparat în mod ilegitim puterea în Statul Român. Având în vedere dosarul de mărturie mincinoasă în care am fost achitat, pare că din nou asistăm la un alt produs FABRICA DNA de dosare.


Președintele ALDE,

Călin Popescu-Tăriceanu
sursa: libertatea.ro


Pagina a fost generata in 0.4632 secunde