Război total între șeful CJC și liberalii constănțeni. Primarii din județ, rămași fără bani!

1214

Articole de la același autor

Situația creată la ultima ședință a Consiliului Județean Constanța ce a avut loc, miercuri, l-a pus pe jar pe șeful instituției, Horia Țuțuianu, care nu mai știe cum să scoată cămașa în fața primarilor rămași cu conturile pentru investiții aproape goale. 


Cu siguranță, Horia Țuțuianu nu se aștepta la o asemenea situație, cu atât mai mult cu cât, de la preluarea mandatului și până la acest moment, a încercat să fie corect față de toți edilii din județ în privința solicitărilor financiare ale acestora. Însă, cum se apropie alegerile, totul are o explicație. 


Ședința în cauză era așteptată cu interes de primarii din județ care urmau să primească bani pentru diverse investiții. Așa cum a relatat și cotidianul "Cuget Liber", lista cu primăriile și sumele aferente fiecărei localități era ținută "la secret" cu o zi înainte de ședința CJC. 


În acest context, liberalii au ripostat și au fost împotriva celor două proiecte ce vizau alocarea de bani și, astfel, proiectele au picat la vot.
 
"În cadrul ședinței de Consiliu Județean, grupul consilierilor județeni PNL Constanța a ajutat prin votul său la stoparea unei nedreptăți și unui abuz de putere, care creează o discriminare profundă între cetățenii acestui județ. O nouă tentativă din partea președintelui CJC, Horia Țuțuianu, de a nedreptăți primăriile liberale din județ a eșuat lamentabil după ce consilierii județeni PNL au votat împotriva proiectului de hotărâre inițiat de șeful pesedist al CJC. Țuțuianu a încercat să favorizeze primăriile pesediste și să le aloce sume mari de bani în detrimentul celor liberale. Spre exemplu, unei localități precum Dumbrăveni cu primar PSD, cu aproximativ 600 de locuitori, urma să i se atribuie un buget de aproximativ 833 lei/ cap de locuitor, în timp ce o localitate precum Medgidia sau Mangalia, cu peste 35.000 locuitori, urma să primească aproximativ 2 lei/cap de locuitor", a declarat președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă. 


El a mai adăugat că este important ca autoritățile județene să gestioneze și să împartă banii publici în mod corect pentru ca fiecare localitate să beneficieze de surse de dezvoltare conforme cu caracteristicile sale. 


"Principiul este simplu și Horia Țuțuianu s-a prefăcut că nu îl știe sau, ceea ce ar fi și mai grav, chiar nu îl știe și atunci a stat degeaba trei ani în fruntea Consiliului Județean Constanța. Toate argumentele menționate mai sus au stat la baza votului dat de consilierii județeni PNL împotriva tentativei lui Horia Țuțuianu de a favoriza primăriile PSD din județul Constanța. Dorim reînființarea comisiei privind repartiția sumelor de bani pentru dezvoltarea tuturor localităților, respectând principiile transparenței și echității. Este o lecție despre responsabilitate bugetară pe care domnul președinte al Consiliului Județean trebuie să o învețe pentru a trece examenul democrației", a mai spus deputatul Bogdan Huțucă. 


"Mințiți cu nerușinare!" 


Replica lui Horia Țuțuianu nu s-a lăsat așteptată și le-a transmis liberalilor că mint cu nerușinare. 
"Las menajamentele deoparte și le transmit liberalilor următorul mesaj: Mințiți, domnilor, mințiți cu nerușinare! De la începutul mandatului meu de președinte al Consiliului Județean Constanța și până în prezent, am dat dovadă de deschidere și am stabilit, de la bun început, o metodă de lucru transparentă. Am considerat că, indiferent de culoarea politică, principalul nostru țel este acela de a aduce prosperitate județului nostru. Prin urmare, am discutat cu toți primarii, indiferent de culoarea politică și i-am invitat să rezolvăm împreună problemele din județ, iar acest lucru îl știu foarte bine cei de la PNL. Este josnic din partea lor ca, pe fondul unor chestiuni fără legătură cu activitatea de la CJC, dar pe care le speculează fără scrupule, să nu recunoască sprijinul pe care eu l-am acordat primarilor PNL, în egală măsură cu sprijinul acordat tuturor primarilor constănțeni, indiferent de culoarea politică! Îi invit să consulte arhivele mass-media din județ, dacă au fost loviți brusc de amnezie, și vor găsi articole în care sunt prezent alături de primari PNL precum cel de la Eforie ori de la Techirghiol", a spus Horia Țuțuianu. 
Mai mult, el a adăugat că el nu minte și i-a avertizat pe liberali că este pregătit de un război al declarațiilor. 


"Îi avertizez că sunt pregătit să intru în război deschis cu dumnealor. Un război al declarațiilor și un război în care să le prezint toate dovezile că mint cu nerușinare. Eu nu mint și nu încerc să rezolv interese mărunte, de grup, nu încerc să punctez politic dezinformând. Eu știu exact care este rolul meu la Consiliul Județean și fac distincție clară între Consiliul Județean și partid", a mai transmis președintele CJC, Horia Țuțuianu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4619 secunde