Rămâne Silviu Coşa prefectul judeţului Constanţa? „Este un post foarte volatil”

1412
Rămâne Silviu Coşa prefectul judeţului Constanţa? „Este un post foarte volatil” - fondprefect-1639163048.jpg

Articole de la același autor

În urmă cu două zile preşedintele Partidului Naţional Liberal, Florin Cîţu, a declarat că în judeţele în care preşedintele Consiliului Judeţean face parte din PNL, prefectul va fi şi el reprezentant al aceluiaşi partid. În aceste condiţii, prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, aşteaptă o decizie din partea premierului României pentru a vedea dacă îşi va continua sau nu mandatul.

Până se va lua o decizie, Silviu Coşa spune că are de gând să îşi facă treaba cât mai bine şi să se ocupe de toate problemele care ţin de Instituţia Prefectului.

„Postul de prefect este un post foarte volatil. Numirea se face de către premier şi în condiţiile acestea oricând pot fi eliberat din funcţie sau nu. Principalul obiectiv este să îmi îndeplinesc cât mai bine atribuţiile, astfel încât întreaga instituţie pe care o conduc să funcţioneze cât mai bine. Preşedintele PNL a făcut declaraţii în acest sens şi a explicat în principiu cum se va proceda cu funcţiile de prefect. Unde există preşedinte de Consiliu Judeţean PNL există şi prefect PNL, cu unele excepţii. Acestea sunt singurele elemente pe care le am şi eu la dispoziţie până în momentul de faţă”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa.


În altă ordine de idei, deoarece Mihai Vîlcu, de la USR, nu mai este subprefect al judeţului Constanţa, toată lumea aşteaptă acum să vadă cine îl va înlocui pe acesta.

Silviu Coşa a explicat faptul că noul subprefect poate face parte din PNL sau PSD, însă în nici un caz nu va putea face parte din USR-PLUS.

„Postul de subprefect se acordă prin numire, nu prin concurs pentru că este un post de demnitate publică. În funcţie de cum se va soluţiona problema numirii prefectului, pe acelaşi principiu va fi soluţionată şi problema numirii subprefectului. Este posibil să fie un subprefect din partea PSD sau din partea PNL. Ceea ce pot să vă spun sigur este că nu vom avea subprefect din partea USR-PLUS. În momentul de faţă nu vă pot spune dacă va fi de la PNL sau de la PSD. La nivelul judeţului Constanţa sunt prevăzute două posturi de subprefect, astfel că nu putem rămâne doar cu unul singur”, a adăugat Silviu Coşa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5808 secunde