Raluca Turcan: Săptămâna aceasta ne vom angaja răspunderea pe recursul compensatoriu

154
Raluca Turcan: Săptămâna aceasta ne vom angaja răspunderea pe recursul compensatoriu - ralucaturcanacuzalideriipsd720x4-1575288950.jpg
Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat, luni, că Guvernul își va asuma răspunderea în această săptămână pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionării anticipate a magistraților, pe trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători și pe trecerea de la doi la patru ani în ce privește școlarizarea pentru INM.

"Această corectare a legislației pe Justiție este necesară cât mai urgent pentru a nu bloca sistemul judiciar. În plus, este cerută și de raportul MCV. Există un acord scris al CSM în legătură cu aceste prorogări. În ce privește recursul compensatoriu, motivarea este dată de creșterea ratei de recidivă a celor eliberați. Știm că el reprezintă lege penală mai favorabilă, dar este important ca, pentru viitor, să prioritizăm siguranța oamenilor. Atât cât rămâne în vigoare legea PSD a recursului compensatoriu, fiecare secundă cu această lege în vigoare amenință viața de zi cu zi a românilor", a scris Turcan pe Facebook.

Ea a adăugat că ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, se va deplasa la CEDO pentru a prezenta "gravitatea" situației din România.

"În bugetul pe anul viitor vom prevedea bani pentru brățări electronice, ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Națională a Penitenciarelor, personal de probațiune, dar și pentru construirea unui penitenciar. Nu mai avem timp de pierdut!", a mai scris Turcan.

Ministerul Justiției cere Parlamentului să proroge până la 1 ianuarie 2021 prevederile privind schema de pensionare anticipată a magistraților, a anunțat, pe 28 noiembrie, ministrul Cătălin Predoiu.

"Ministerul Justiției cere Parlamentului României să proroge până la 1 ianuarie 2021 prevederile privind schema de pensionare anticipată a magistraților, trecerea de la completele de 2 la 3 judecători, trecerea la o școlarizare de la 2 la 4 ani la INM. Cerem Parlamentului să adopte această prorogare până la încheierea acestei sesiuni", a spus Predoiu, într-o conferință de presă la sediul MJ.

El a adăugat că Ministerul Justiției va susține, în Parlament, acele propuneri legislative care să conducă la abrogarea recursului compensatoriu în forma actuală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4317 secunde