Raluca Turcan: Este imposibil ca Guvernul să asigure măști pentru toți copiii și profesorii

153
Raluca Turcan: Este imposibil ca Guvernul să asigure măști pentru toți copiii și profesorii - ralucaturcan-1598117501.jpg
Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat sâmbătă, într-o conferință de presă, că este imposibil ca Guvernul să asigure măști pentru toți copiii și profesorii din România, dar vor exista în fiecare școală din țară dezinfectanți și măști pentru copiii din familii sărace sau care își uită masca acasă, transmite Agerpres.


"Există categorii defavorizate care sunt beneficiare de măști gratuite din partea statului, prin achiziția făcută de Ministerul Sănătății. Din perspectiva Guvernului, noi punem bani la dispoziție autorităților publice locale, să facă un stoc minim de măști și materiale dezinfectante în fiecare școală, pentru situații de avarie, să spunem, își uită măscuța copilul, e dintr-o familie mai săracă, i s-au terminat măștile, însă este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măști pentru toți copiii din țara aceasta, pentru toți profesorii. Deci, sprijinul guvernamental merge pentru categoriile defavorizate, pe o achiziție deja finalizată la Ministerul Sănătății", a declarat Turcan.


Potrivit acesteia, Guvernul va aloca 50 de milioane de euro autorităților locale, ca să achiziționeze de acești bani, măști și dezinfectanți pentru fiecare școală din țară.


"Această decizie de a deconta achiziționarea acestor produse este în acord cu decizia privind descentralizarea, pe care am luat-o, inclusiv referitoare la alegerea scenariului pe care școlile să meargă odată cu începutul anului școlar și permite o achiziționare mult mai rapidă și prezența acestor produse în școli", a precizat vicepremierul Raluca Turcan.


Raluca Turcan mai spune că toți copiii vor beneficia de toalete în instituțiile de învățământ din țară, chiar și în localitățile fără apă și canalizare, unde vor fi montate containere sanitare.


"Nu în ultimul rând, am deblocat 25 de milioane de euro, fonduri europene, pentru ca autoritățile publice locale, acolo unde nu există apă și canalizare, să poată să achiziționeze containere sanitare, astfel încât copiii să aibă acces la spălatul pe mâini și inclusiv toaletă, pentru că în câteva luni de guvernare nu putem să acoperim o nepăsare care s-a perpetuat în România, în 30 de ani, și anume aceea de a avea încă, în Europa anului 2021, localități unde nu există apă curentă sau canalizare", a spus vicepremierul Raluca Turcan.


Vicepremierul a reamintit că 750.000 de copii ar trebui să beneficieze gratis, din partea statului, de câte o tabletă sau câte un laptop, pentru a putea face cursuri online.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.805 secunde