Raluca Turcan, de la PNL: "Organizarea alegerilor este o necesitate"

Duminică, 12 Iulie 2020, 14:41
137
Vicepremierul liberal Raluca Turcan a declarat, ieri, că organizarea alegerilor locale în toamnă este o necesitate, menționând că poate fi făcută în condiții de sănătate publică optime.

Întrebată, la Digi 24, dacă se vor ține alegerile locale, vicepremierul a spus: "În mod normal ar trebui să se țină. Mi-e greu să afirm dacă aș vrea să se țină alegerile, cert este că e o necesitate organizarea alegerilor. Mandatul aleșilor locali a fost prelungit până cel târziu spre finalul anului, de asemenea, mandatul parlamentarilor expiră la finalul anului".

"Organizarea în sine a alegerilor poate fi făcută în condiții de sănătate publică optime, adică, toate birourile secțiilor de votare să aibă o dispersare optimă a membrilor secțiilor de votare corespunzătoare, să se dezinfecteze instrumentele cu care se votează și, practic, oamenii să se ducă în procesul electoral fără a fi supuși niciunui pericol. Eu cred că organizarea alegerilor ar trebui să reprezinte o prioritate și să evaluăm pericolul organizării alegerilor sub impactul sănătății publice a oamenilor, însă mi-e greu acum, nu am toate datele să vă spun dacă este extrem de periculos sau nu să organizezi alegeri. Datele și precedentele ne arată că poți să organizezi alegeri. Eu cred că i-am obișnuit deja pe oameni că acest Guvern pune sănătatea publică pe primul loc", a concluzionat liberala Raluca Turcan. Pagina a fost generata in 0.3455 secunde