PSD și ALDE renunță la moțiunea de cenzură

330
PSD și ALDE renunță la moțiunea de cenzură - motiunedecenzuradragneasitaricea-1470929893.jpg

Articole de la același autor

Liderii politici Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au anunțat, ieri, că PSD și ALDE nu depun, deocamdată, moțiune de cenzură, dar rămân cu ochii pe Guvern, în condițiile în care nemulțumiri legate de activitatea acestuia sunt valabile în continuare. 
Dragnea a afirmat că PSD și ALDE au luat act de declarația premierului Dacian Cioloș conform căreia va modifica prin ordonanță de urgență Codul fiscal astfel încât soțiile veteranilor de război să fie scutite din nou de la plata impozitelor.


Cu toate acestea, Liviu Dragnea a avertizat Guvernul că, "din păcate, au rămas în picioare" celelalte motive de nemulțumire: absorbția zero a fondurilor europene, situația din Agricultură, Sănătate, Educație.


"În funcție de ceea ce se va întâmpla în continuare, vom relua această discuție pe care vreau să o clarific. Nu s-a luat astăzi o decizie că nu depunem moțiune de cenzură, numai am luat act de această decizie. Nu avem în intenție să preluăm guvernarea decât după alegerile parlamentare, dar, în același timp, ne uităm cu atenție și, dacă Guvernul va întreprinde acțiuni care să restrângă anumite drepturi, vom reacționa", a subliniat liderul PSD.


La rândul lui, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat că, dacă s-ar fi hotărât la începutul sesiunii parlamentare depunerea unei moțiuni de cenzură, acest lucru s-ar fi petrecut după adoptarea de către Guvern a ordonanței de urgență privind reglementarea votului românilor în străinătate. 


"Nu vrem să punem cea mai mică piedică, astfel încât votul românilor să nu aibă cea mai mică limitare. Vrem să dăm cea mai bună posibilitate românilor din străinătate de a vota", a spus Tăriceanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9803 secunde