PSD: "La ce ne folosesc acum regretele, Ludovic Orban?"

Joi, 02 Aprilie 2020
201
PSD consideră că, dacă în luna ianuarie premierul Ludovic Orban ar fi făcut achiziții de teste și echipamente, ar fi găsit, "că nu era penurie", iar astăzi personalul medical ar fi fost protejat, relatează Agerpres.

"Ludovic Orban despre echipamentele pentru protecția personalului medical: 'Este o penurie! Regret profund că nu putem asigura tot necesarul prin achizițiile pe care le facem la nivel național.' Dacă în luna ianuarie, în loc să vă țineți de anticipate, ați fi făcut achiziții de teste și echipamente, ați fi găsit, că nu era penurie! Iar azi personalul medical ar fi fost protejat! Dacă ministrul Economiei semna pe 24 ianuarie, nu pe 24 martie, ordinul ca Romarm să producă echipamente pentru protecția medicilor și asistenților, azi n-am fi avut spitale în carantină și zeci sau sute de cadre medicale infectate", se arată într-un mesaj publicat joi de PSD pe Facebook.

Social-democrații mai afirmă că, dacă în luna ianuarie, "Klaus Iohannis ne-ar fi spus că e ceva serios, așa cum spunea OMS, nu că efectele noului virus sunt ca "în orice răceală", atunci probabil că toată țara s-ar fi pregătit de pandemie, nu de anticipate".

"La ce ne folosesc acum regretele, Ludovic Orban?", se arată în mesajul PSD.

Pagina a fost generata in 0.2789 secunde